Πέμπτη, 18/04/2024 | 21:31

Θανάσης Καββαδάς: Διεκδικούμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου του αποχετευτικού δικτύου

205 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2024, 6:52 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Διεκδικούμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου του αποχετευτικού δικτύου – Ζήτησα 6μηνη παράταση στις άδειες για δόμηση κατά παρέκκλιση» – Συνάντηση με τον Υπ. Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης του έργου του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Νικιάνα, Επίσκοπος, Λυγιά, Καρυώτες, Τσουκαλάδες και Απόλπαινα, καθώς και μείζονα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την εκτός σχεδίου δόμηση και τους δασικούς χάρτες. 

Σε ό,τι αφορά το αποχετευτικό δίκτυο, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τη μεγάλη σημασία του έργου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις σημαντικότατες υποδομές που θα γίνουν στο νησί. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότησή του, κατά προτεραιότητα, από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς έτσι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, ενώ οποιαδήποτε άλλη λύση χρηματοδότησης θα σημαίνει καθυστέρηση. 

Σε ό,τι αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση, ο κ. Καββαδάς ζήτησε να δοθεί παράταση 6 μηνών για την προέγκριση αδειών δόμησης κατά παρέκκλιση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων, τονίζοντας ότι η Λευκάδα έχει τις περισσότερες αιτήσεις από κάθε άλλο νομό στη χώρα. Τόνισε ότι η παράταση είναι απαραίτητη ώστε οι υπηρεσίες να προλάβουν να διεκπεραιώσουν όλες τις αιτήσεις αλλά και να μην αδικηθεί κανένας πολίτης. 

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης σε οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους κοινόχρηστους δρόμους. 

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανέβει στη διαβούλευση νομοθετική πρωτοβουλία για την προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεταβατικές ρυθμίσεις μέχρι την οριστική λύση που θα έρθει με την εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων και την καταγραφή και χαρακτηρισμό όλων των δρόμων

Σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες, ο Βουλευτής ζήτησε να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα προκειμένου να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στους πολίτες που δεν πρόλαβαν να κάνουν ηλεκτρονικά δήλωση πρόδηλου σφάλματος. 

Συζητήθηκε επίσης, το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη χρηματοδότηση έργων σήμανσης και ανάδειξης μονοπατιών, οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Λευκάδας, είχε καταθέσει πρόταση για εργασίες σχεδιασμού, σήμανσης και ανάδειξης μονοπατιών σε Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό, συνολικής αξίας αξίας 800.000 ευρώ. Ενημέρωσα ήδη το Δήμο Λευκάδας, ότι προκειμένου να έχει πιθανότητα το έργο να ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, απαιτούνται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. 

 Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός των δασών στο Φρύνι, στο δασικό δρόμο Τσουκαλάδων, στο Καλαμίτσι, τον Κάλαμο και τον Άγιο Πέτρο ενώ επιπλέον θα γίνει συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της Λευκάδας και του Καλάμου. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα