Τετάρτη, 22/05/2024 | 13:27

“Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά Αρχεία” Στο φως ιστορικά ντοκουμέντα από την ιστορία της Πρέβεζας

59 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2024, 12:11 μμ | 0 σχόλια

Η παρουσίαση της έρευνας με θέμα “Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Θεοφάνειου στην Πρέβεζα από το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Ο πρόεδρος του Ακτία Νικόπολις Νίκος Καράμπελας έδωσε το στίγμα της παρουσίασης των 1200 ιστορικών ντοκουμέντων που αφορούν 350 χρόνια από την ιστορία της Πρέβεζας και ήρθαν στο φως μετά από αρκετούς αιώνες.
Ο κ. Καράμπελας ευχαρίστησε θερμά τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και την Περιφέρεια Ηπείρου για την χρηματοδότηση της έρευνας το αποτέλεσμα της οποίας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας σημειώνοντας μεγάλη επισκεψιμότητα.


Ο κ Ιωάννου από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Ιδρύματος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορίας όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Ιάκωβος Μιχαηλίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) ο Πρεβεζάνος αρχαιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Δημοσθένης Δόνος και ο επ.καθηγητής Ηλίας Σκουλίδας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), ενώ η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά.

ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα