Δευτέρα, 29/04/2024 | 08:40

Στράτος Ιωάννου: Το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα θα μεταμορφωθεί σε έναν πυρήνα πολιτισμού

514 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2024, 11:15 πμ | 0 σχόλια
Τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 2.364.160,39 € ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου και μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, σημείωσε ότι “ένας χώρος παραμελημένος, ένας χώρος παραβατικότητας θα γίνει ένας χώρος δημιουργίας και πολιτισμού” και τόνισε πως “όταν ξεκινά ένα έργο που εδώ και πενήντα χρόνια το ζητούσε η Πρέβεζα είναι μεγάλη η χαρά για όλους και ιδιαίτερα για μένα”.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στις δυσκολίες και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω της ιστορικότητας του χώρου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που θα έχει για την Πρέβεζα αυτός ο πυρήνας πολιτισμού που όπως είπε χαρακτηριστικά θα δημιουργηθεί στα 34 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στην Π.Ε Πρέβεζας.
Η δαπάνη υλοποίησης του έργου γίνεται με χρήματα που εξασφάλισε η περιφέρεια Ηπείρου με αυξημένο προϋπολογισμό, από τον αρχικό και ο κ. Ιωάννου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη αλλά και όλους όσοι βοήθησαν.
Προβλέπεται, να στεγαστούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και πολιτιστικοί φορείς, η δημιουργία μουσείου, χώροι για διάφορες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
Γενικότερα το ιστορικό Φρούριο του Αγ. Ανδρέα με την ανάπλαση των χώρων, θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα νέο τοπόσημο για την πόλη Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα