Σάββατο, 27/04/2024 | 23:47

Στην Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α συμμετείχαν Νίκος Γεωργάκος και Γιάννης Δαρδαμάνης

261 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/03/2024, 10:56 πμ | 0 σχόλια
Διαβούλευση και συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για το μέλλον των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας, ζητά η Ένωση Δ.Ε.Υ.Α. Στην 33η γενική της συνέλευση που φιλοξενήθηκε στα Χανιά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, τονίστηκε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. μαζί με την ΚΕΔΕ, είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με το Υπουργείο Περιβάλλοντος μια νομοθετική ρύθμιση που θα αναβαθμίσει επί της ουσίας τον ρόλο και το έργο των Δ.Ε.Υ.Α.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια νομοθετική απόπειρα που σύμφωνα με τους προέδρους των Δ.Ε.Υ.Α., αν κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση θα συμβάλει στην αναβάθμιση τους.
Μέχρι το τέλος του χρόνου η Ανεξάρτητη Αρχή που πρόσφατα συστάθηκε αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις της σε σχέση με τα σχήματα με τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Η Ένωση ΔΕΥΑ μαζί με τη ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑ έχουν εκπονήσει συγκεκριμένη πρόταση η οποία διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον ρόλο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης στις τοπικές κοινωνίες.
Το παρόν στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ έδωσε ο Δήμαρχος της Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Δαρδαμάνης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα