Σάββατο, 27/04/2024 | 15:01

Πρέβεζα: Συναυλία Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

282 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2024, 11:27 μμ | 0 σχόλια

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας διατράνωσαν το πρωί του Σαββάτου πως βρίσκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Πως οι Πρεβεζάνοι, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, βρίσκεται με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, με το δίκιο του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης που αιματοκυλιέται. Πως δε συμβιβάζονται με τις εικόνες της φρίκης και ένωσαν τις φωνές τους για κάθε νεκρό παιδί μέσα από τη συναυλία που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και απαίτησαν να γυρίσει εδώ και τώρα η φρεγάτα “Ύδρα” πίσω από την Ερυθρά θάλασσα και πως δε θα δεχτούν καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Γιούσεφ Ντόρκχομ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με τη Νάστα Τζόρτζια να μεταφράζει. Αναφέρθηκε στο διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που έχουν βρει το θάνατο όλους αυτούς τους μήνες ενώ όσοι έχουν γλιτώσει δεν έχουν καμία πρόσβαση σε τροφή και νερό, κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα. Τόνισε πως η ελπίδα είναι στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών, με το να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Σαν ένδειξη ευχαριστίας ο πρέσβης έστειλε αναμνηστικά και παλαιστινιακές μαντήλες στους μουσικούς που συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Καμπάνι Χάλεμπ, Παλαιστίνιος ορθοπεδικός ιατρός, δημότης Πρέβεζας, που μετέφερε και αυτός την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός του και είπε ως το χρέος όλων είναι να βρίσκονται με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά.   

Με τις σημαίες της Παλαιστίνης να κυματίζουν και τα αντιπολεμικά τραγούδια να ηχούν στάλθηκε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου ελευθερωθεί ο πολύπαθος λαός.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Θόδωρος Βενετικίδης, πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ τόνισε πως θα παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης  το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα