Σάββατο, 27/04/2024 | 20:40

Πρέβεζα: Πολύς κόσμος από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Άρτα, συμμετέχει στα Γκρουπ του Κομιτάτου!

650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2024, 6:14 μμ | 0 σχόλια

Προς την κορύφωση των εκδηλώσεών του για τις μικρές και μεγάλες Απόκριες οδεύει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κομιτάτο έχει προ πολλού σπάσει τα… σύνορα του νομού Πρέβεζας, σε όλα τα επίπεδα αφού στα Γκρουπ του συμμετέχουν πολλές παρέες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Άρτα, αλλά και κόσμος από άλλες περιοχές όπως Λευκάδα, Βόνιτσα, Κεφαλονιά κ.α.

Οι επικοινωνίες χτυπούν κόκκινο και κόσμος πέρα από τα όρια του νομού Πρέβεζας, επικοινωνεί για να κλείσει στολές και συμμετοχή στα γκρουπ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας!

Αγωνία επικρατεί για να καμφθούν οι δυσκολίες και να εμφανιστεί στο Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα, ο Βασιλιάς και αντιπροσωπεία του Καρναβαλιού του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οι Καρναβαλιστές από το Ντίσελντορφ, δεν μπορούν αυτή την περίοδο να εξυπηρετηθούν από το αεροδρόμιο του Ακτίου, σχεδιάζουν πτήση για τη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη να έρθουν με ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να γίνει και αδελφοποίηση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας με το Καρναβάλι του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Σε κάθε περίπτωση το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας προετοιμάζεται για τις μικρές και μεγάλες Απόκριες. Αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίουπραγματοποιείται η “Μικρή Βενετία” (ποδαράτη Παρέλαση) με τη συμμετοχή όλων των Γκρουπ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας . Με Αποκριάτικες στολές από άλλες χρονιές οι Καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου και ώρα 19.30 στο ύψος που είναι το δικαστικό μέγαρο. Από εκεί θα μπουν στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας για να μεταφέρουν παντού την Αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Τερματισμός είναι στο τέλος του πεζόδρομου προς το Chilbox. Το βράδυ της ίδιας μέρας γίνεται το τελευταίο για φέτος Αποκριάτικο Πάρτυ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Αποκριάτικο Πάρτυ “Μικρής Βενετίας” στο DIEM στην παραλία Πρέβεζας.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου γίνεται ο “Αποκριάτικος Γάμος” η συνάντηση είναι για ώρα 13.00 στον κόμβο του Φόρου στην Πρέβεζα, θα ακολουθήσει η πομπή των αυτοκινήτων, με σερπαντίνες, ρύζι, κόρνες σε μια γιορτινή Αποκριάτικη ατμόσφαιρα και θα καταλήξει στην πλατεία Ανδρούτσου, όπου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή Αποκριάτικη γιορτή.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου  στις 6 το απόγευμα, γίνεται η συνάντηση όλων των Γκρουπ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, όπου θα γίνει η κλήρωση για την μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, ενώ θα διανεμηθεί και υλικό στα γκρουπ του Κομιτάτου.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα