Κυριακή, 28/04/2024 | 06:14

Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

415 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/03/2024, 6:18 μμ | 0 σχόλια
Ξεχωριστός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Λούρο Πρέβεζας με επίκεντρο τον κεντρικό ναό που είναι αφιερωμένος στο μεγάλο αυτό θρησκευτικό γεγονός.
Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, στο Ναό του Ευαγγελισμού θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου, ενώ μετά το τέλος της λειτουργίας περίπου στις 20:30 θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνας του Ευαγγελισμού .
Στην πομπή θα συμμετέχουν άγημα της ΑΕΝ, μαθητές, νέες και νέες της περιοχής με παραδοσιακές στολές, σύσσωμες οι αρχές και οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι του Λούρου.
Τηυ λιτανεία θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Λούρου, ενώ όπως αναφέρει στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο αντιδήμαρχος Λούρου Νίκος Παγγές όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των προσκεκλημένων και των επισκεπτών αφού η λιτάνευση της Εικόνας σε μια μεγάλη διαδρομή του οικισμού αποτελεί ένα έθιμο δεκαετιών που τηρείται με ευλάβεια και από τους νεότερους.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και η παρέλαση στο κέντρο του Λούρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα