Κυριακή, 28/04/2024 | 20:18

Πρέβεζα: Κομιτάτο μου, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει! Το τερμάτισε το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Β.Δ. Ελλάδας!

635 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2024, 10:01 πμ | 0 σχόλια

Όταν υπάρχει υποδειγματική οργάνωση, όλα μπορούν να κυλήσουν άψογα. Δεν πήγε ούτε 11 ούτε 11.30 τη νύχτα για να τελειώσει η μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας το Σάββατο 16 Μαρτίου!

 

Και το ώρα συνάντησης 6 για να ξεκινήσουμε 7 παρά τέταρτο είχε τη σημασία του. Αν συναντιόμασταν 7 θα είχε περάσει από 11. Συγχαρητήρια σε όλα τα Γκρουπ που  τήρησαν το… 20 μέτρα απόσταση από το μπροστά Γκρουπ και η μεγαλύτερη Αποκριάτικη παρέλαση όλων των εποχών στην Ήπειρο, ολοκληρώθηκε σε 3,5 ώρες! Βούλιαξαν από κόσμο η Λεωφόρος Ειρήνης (Ο Δρόμος της αποκριάς) , η παραλιακή οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, βούλιαξε από κόσμο η Πρέβεζα!

Όταν υπάρχουν 31 γκρουπ με… τριψήφιο αριθμό συμμετοχών (κάτι που γνωρίζαμε πριν ξεκινήσει η παρέλαση) και σε αυτά τα Γκρουπ να είναι όλα πάνω από 130 και τα πιο μεγάλα με 270 και 310 άτομα, ε, τότε μοιραία μαζί με άλλα 26 περίπου Γκρουπ (χάσαμε και τη μπάλα και το μέτρημα) μιλάμε για χιλιάδες Καρναβαλιστές που έγραψαν ιστορία το Σαββατόβραδο της 16ης Μαρτίου!

Και οι πιο εσωστρεφείς τρελάθηκαν, οι “δήθεν” έμειναν αποσβολωμένοι,  οι “άπιστοι” πίστεψαν και οι ελάχιστοι επικριτές κατάπιαν τις γλώσσες τους! Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε!

Το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αυτό που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, το… τερμάτισε! Σαν το Κομιτάτο, δεν έχει άλλου, δεν υπάρχει Κομιτάτο.

Κομιτάτο μου, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

Άλλοι μίλησαν για πάνω από 6 χιλιάδες Καρναβαλιστές, άλλοι μίλησαν για 7 χιλιάδες Καρναβαλιστές, ο μεγάλος στόχος παραμένει, να βγουν από όλα τα Γκρουπ τα 50 με 300 και πλέον συμμετοχές και παραπάνω από 15 χιλιάδες Καρναβαλιστές! Μοιάζει με μικρό θαύμα; Μήπως όμως το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, δεν είναι ένα μικρό θαύμα; Γέμισαν κόσμο τα ξενοδοχεία, γέμισαν κόσμο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, γέμισαν κόσμο τα καταστήματα εστίασης, πλημμύρισε κόσμο η Πρέβεζα χάρη στο Κομιτάτο!

Που να γράψεις κείμενο το Σαββατόβραδο κύριε Σπύρο Πλέουρα, τη μόνη λέξη που ήθελες να γράψεις ήταν “Αγάπη”, με αφετηρία την αγάπη, ξεκινούν όλα και όλα οδηγούν στο Πολύχρωμο Πανηγύρι των τρελών της Αποκριάς, στη μεγάλη γιορτή του Κομιτάτου.

Συγχαρητήρια στους λίγους που πετυχαίνουν τόσα πολλά, στον Πολιτιστικό σύλλογο “Κομιτάτο Πρέβεζας”, συγχαρητήρια στους αρχηγούς των Γκρουπ, συγχαρητήρια στους χιλιάδες Καρναβαλιστές και Καρναβαλίστριες.

Συγχαρητήρια στη Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας Αγγελική Παππά, που ήταν καυτή και ερωτική και ανέβασε τη θερμοκρασία αρχές της άνοιξης!

Σαρωτικός, μοναδικός, εκπληκτικός ο γνωστός Καλλιτέχνης-μίμος Διονύσης Ζάχος που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατέπληξε τα πλήθη.

Η μουσική στη Λεωφόρο Ειρήνης ‘ήταν εξαιρετική και έκανε  ένα ποτάμι Χιλιάδων Καρναβαλιστών να σείεται!Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο DJ MIKE, Ο Μιχάλης Γιομάς στην παραλία Πρέβεζας!  Δεν υπάρχει σε όλη την Ήπειρο, δεν υπάρχει σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, το Καρναβάλι του Κομιτάτου είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός!

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος μεταμφιεσμένος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης ένας από μας, μαγικές στιγμές! Όσο για την ατάκα που άκουσα 3 (!) φορές και μπορεί να ειπώθηκε και… 53 φορές όταν τέλειωναν την παρέλασή τους τα Γκρουπ “Στο ίδιο Γκρουπ είμασταν;” Αν είναι 300άρες τα Γκρουπ που να δεις ποιοι είσαστε, το βλέπεις στο τέλος και νιώθεις έκπληξη!

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί για την στήριξη στο Καρναβάλι του, τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, τον σύλλογο Εστίασης Πρέβεζας, την Ποτοποιία του Θωμά Φυσέκη, το POLIS MARKET, το Mymarket, το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, την Πρεβεζάνικη Μπύρα “ΑΚΤΗ”, τα κρεοπωλεία ΚΑΠΠΑΣ, ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ, ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ, τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Δράκο, την Ψυκτική Λάζαρος Θάνος, τα ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ Αφοι Κατωγιάννη, και την εταιρεία GSP Γκαρτζονίκας.

φώτος: “Κλεμμένες” από “Για τα Καρναβάλια” Volume 2, atpreveza.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα