Σάββατο, 27/04/2024 | 12:06

Πρέβεζα-Καθαρά Δευτέρα: Το αδιαχώρητο στην εστίαση με επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας

335 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/03/2024, 11:57 μμ | 0 σχόλια
Στιγμές καλοκαιριού έζησε καταμεσής του Μάρτη η Πρέβεζα με αφορμή τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Οι επισκέπτες που βρίσκονταν ήδη στην πόλη από τις προηγούμενες ημέρες μαζί με κατοίκους όμορων περιοχών που ήρθαν στην Πρέβεζα να γιορτάσουν την αρχή της Σαρακοστής ,γέμισαν ασφυκτικά το ιστορικό κέντρο και την παραλία από νωρίς το μεσημέρι.
Την αρχή έκανε ο Δήμος Πρέβεζας με τα Κούλουμα στην πλατεία Δικαστηρίων και την προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού συνοδεία ορχήστρας με παραδοσιακή μουσική. Τη δική του παρουσία είχε και το Χορευτικό του Δήμου που έγινε μια μεγάλη παρέα με τον κόσμο, ενώ μεταξύ άλλων ευχές για καλή Σαρακοστή αντάλλαξε με τους παρευρισκόμενους και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.
Η όμορφη γιορτή συνεχίστηκε στα στενά της πόλης με ζωντανή μουσική σε πολλά σημεία απογειώνοντας το κέφι στα ύψη. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και ήταν το φινάλε ενός αποκριάτικου τετραημέρου που περιελάμβανε το καρναβάλι των γυναικών, την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου και την τελετή λήξης του Καρναβαλιού επίσης από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας την Κυριακή της Αποκριάς.
Κατά κοινή ομολογία η Πρέβεζα αποτέλεσε φέτος έναν πολύ αγαπημένο προορισμό για επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον Δήμο να έχει συγκροτήσει συνεργεία που φρόντισαν για την καθαρή εικόνα και την άψογη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα