Κυριακή, 28/04/2024 | 16:05

Πρέβεζα: Είπαμε ότι είναι σημαντικό έργο, αλλά μη γίνει… Γεφύρι της Άρτας…

1444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/03/2024, 2:34 μμ | 0 σχόλια

 

Ασφαλώς και είναι ένα έργο που θα ομορφύνει την Πρέβεζα, ο λόγος για το έργο «Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα» το οποίο είναι προϋπολογισμού  από 1,1εκ. ευρώ  και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια, θυμάρι και λεβάντα).

Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

Προσέξτε, οι εργασίες και το σκάψιμο ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου του 2023 σε λίγο μπαίνουμε στον Απρίλη του 2024 και παραμένει… σκαμμένο! Καμία πρόοδος στις εργασίες, καμία εξέλιξη σε ένα έργο που υποτίθεται ότι έχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση…

Τι ακριβώς συμβαίνει; Διότι αν προβλέπονταν τέτοια καθυστέρηση, κακώς υπήρξε βιασύνη για το σκάψιμο υπό ην έννοια, ότι η Πρέβεζα χάνει και χώρους στάθμευσης, που εξυπηρετούσε το εσωτερικό του κάστρου του Αγίου Ανδρέα. Τόσους μήνες και δεν… κουνιέται φύλλο, δυστυχώς, όμως επειδή δεν θα αργήσει η καλοκαιρνή περίοδος και είναι απίθανο να μπορέσει πλέον- είτε προχωρήσουν οι εργασίες είτε όχι-χώρους στάθμευσης, καλό είναι να προβλεφθούν χώροι στάθμευσης στο λιμάνι Πρέβεζας!

Είπαμε ότι το παραπάνω θα είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Πρέβεζας, είναι κρίμα να εξελιχθεί σε… σύγχρονο γεφύρι της Άρτας!

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα