Πέμπτη, 02/05/2024 | 04:03

Παραδοσιακά δρώμενα βύθισαν την Πρέβεζα σε Αποκριάτικους ρυθμούς

816 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2024, 9:21 πμ | 0 σχόλια
Αποκριάτικα δρώμενα με σάτιρα, αυθορμητισμό και συμμετοχή πλήθους κόσμου αναβίωσαν την Κυριακή 10 Μαρτίου στην πόλη της Πρέβεζας. Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ανδρούτσου ο Xορευτικός Όμιλος Πρέβεζας “Γιάννης Θάνης”παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια της Αποκριάς, υπό την καθοδήγηση της νέας δασκάλας χορού Γεωργίας Δράκου.
Η όμορφη μέρα και η χαρούμενη ατμόσφαιρα συνετέλεσαν στην μεγάλη προσέλευση όχι μόνο των κατοίκων της πόλης, αλλά και των επισκεπτών που έδειχναν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα.
Το κέφι “απογειώθηκε”με την εμφάνιση της γαμήλιας πομπής του Αποκριάτικου Γάμου που διοργάνωσε το καρναβαλικό κομιτάτο.
Η πομπή ξεκινώντας από τον φόρο διέσχισε όλη την πόλη και κατέληξε στην πλατεία όπου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, μπόλικο ρύζι και χαρτοπόλεμο. Η εμφάνιση των ζευγαριών ήταν μια επιτυχημένη σάτιρα του θορύβου που προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων. Δύο” νύφες” και δύο “γαμπροί” υπό την “θεία” απειλή του “ιερέα”αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και έσυραν το χορό με τα γαμήλια τραγούδια στη διαπασών.
Όπως σε κάθε γαμήλιο γλέντι ακολούθησε φαγητό και ποτά για όλους, ενώ ο Σπύρος Πλέουρας εκ μέρους του Κομιτάτου απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους και όλες να συμμετέχουν στη Σαββατιάτικη μεγάλη παρέλαση και την τελετή λήξης του καρναβαλιού την επόμενη Κυριακή.
Ο κ. Πλέουρας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τα δρώμενα,τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γρηγόρη Κουμπή, τους εθελοντές αλλά και τον πρόεδρο του Κομιτάτου Χρήστο Λούπα, υπογραμμίζοντας ότι το καρναβάλι της Πρέβεζας γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερο και πιο δυνατό.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα