Παρασκευή, 26/04/2024 | 22:42

Πανηπειρωτικό κάλεσμα του Κομιτάτου Πρέβεζας: Φόρα όποια Αποκριάτικη στολή θέλεις κι έλα να παρελάσεις μαζί μας!

797 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2024, 10:17 πμ | 0 σχόλια

“Η πιο ελεύθερη γιορτή κοίταξε πως σε προκαλεί και μη το σκέφτεσαι πολύ, βάλε κι εσύ μία στολή” λέει σε έναν από τους στίχους του, ο ύμνος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας τους οποίους έχει γράψει ο Σπύρος Πλέουρας.

Ο παραπάνω στίχος κρύβει μια πολύ μεγάλη αλήθεια, για την ελεύθερη γιορτή και συγκεκριμένα την μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Υπάρχουν πολλά Γκρουπ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, το Γκρουπ όμως που έχει τετραψήφιο αριθμό συμμετοχών είναι οι “Αυτοσχέδιες ομάδες” του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Οι παρέες δηλαδή από όλη την Ήπειρο, την Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία, τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, που φοράνε τις Αποκριάτικες στολές τους και έρχονται και παρελάζουν στη μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Ζουν το μεγαλείο αυτής της ελεύθερης γιορτής και συμμετέχουν και τις επόμενες χρονιές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!

Όλα αυτά τα χρόνια οι Αποκριάτικες παρέες που έρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Άρτα, Λευκάδα, Βόνιτσα κ.α. ομορφαίνουν το Καρναβάλι του Κομιτάτου και την μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλασή του.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας καλεί όλους τους Πολίτες της Ηπείρου, από Γιάννενα, από Άρτα, από το νομό Πρέβεζας, από τη Λευκάδα, από τη Βόνιτσα και από όλα τα μέρη της Ελλάδας, να συμμετέχουν στη Μεγάλη γιορτή, στη μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλασή του το Σάββατο 16 Μαρτίου.

“Το Σάββατο 16 Μαρτίου σας περιμένουμε όλους και όλες με τις παρέες σας στη Λεωφόρο Ειρήνης “(στο ύψος που ήταν οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Πρέβεζας κάποτε) ώρα 18.00.

Μόνος, μόνη ή με την παρέα σας φορέστε όποια Αποκριάτικη στολή θέλετε, ή έχετε και ελάτε να παρελάσετε μαζί μας και να ζήσουμε όλοι μαζί αυτή την υπέροχη γιορτή!

Καλή Αποκριά και καλό Καρναβάλι σε όλους και σε όλες!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα