Κυριακή, 28/04/2024 | 15:18

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2024, 12:03 μμ | 0 σχόλια

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη σε ηλικία 68 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Όπως αποκάλυψε η Άννα Φόνσου στο Πρωινό, η Τέτη Σχοινάκη πάλευε με την ασθένεια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Τις προηγούμενες μέρες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Σωτηρία, ζύγιζε 29 κιλά, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας, στο σπίτι της.

«Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να την δω, πέθανε πριν από δύο ώρες», είπε κλαίγοντας η Άννα Φόνσου στο Πρωινό.

Η Τέτη Σχοινάκη είχε πολλές συμμετοχές σε βιντεοταινίες του 1980 αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις έπειτα.

Στην σελίδα του σπιτιού του ηθοποιού στο Facebook η Αννα Φόνσου έγραψε χαρακτηριστικά… « Έφυγες Τέτη μου αγαπημένη….ήρθα σήμερα από Θεσσαλονίκη για να σε δω αλλά δεν πρόλαβα… ίσως βρεθούμε σ έναν άλλο κόσμο.. μακριά από θλίψεις και αδιαφορία… Αντίο σεμνή μου φίλη…Σ αγαπώ…».

H Τέτη Σχοινάκη θεωρούνταν και όχι άδικα  μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες του 1980 αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις στη συνέχεια.

Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο τελευταίος άντρας», έχοντας στο πλευρό της τον Κώστα Βουτσά, τον Νίκο Δαδινόπουλο, την Καίτη Παπανίκα, καθώς επίσης και στην ταινία «Αχτύπητα καμάκια», η οποία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κύπρο, με σκηνοθέτη τον Όμηρο Ευστρατιάδη και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Μάκης Δεμίρης, ο Αλέκος Τζανετάκος, ο Απόστολος Σουγκλάκος.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε πει: «Και ζω ακόμη. Σας την έφερα τώρα. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Μεγαλώνοντας, κερδίζεις άλλα πράγματα. Δεν μπορείς στα 50 και στα 60 να έχεις το κορμί που είχες στα 25, αναμφίβολα. Αυτό που θαυμάζω στους ανθρώπους είναι η γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ο καθένας. Αυτό δεν αλλάζει με τα χρόνια. Εχω γνωρίσει άτομα που έχουν φτάσει στα 80 και είναι το ίδιο γοητευτικά, με άλλα, βέβαια, μέτρα και σταθμά. Ίσως είναι το μόνο αγέραστο πράγμα στον άνθρωπο, γιατί πηγάζει από μέσα του».

ΠΗΓΗ: newsit.gr φωτό: eleftherostypos.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα