Σάββατο, 27/04/2024 | 07:39

Μνημείο Πρεβεζάνων Εβραίων: Εγκαίνια δεν έγιναν 24 Μαρτίου, αλλά έγινε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη…

226 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2024, 8:37 πμ | 0 σχόλια

Θυελλώδης έμοιαζε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Πρέβεζας με θέμα συζήτησης το μνημείο των Πρεβεζάνων Εβραίων που ξεκίνησε να δημιουργείται στον χώρο έναντι του κτιρίου που κάποτε στεγάζονταν η λέσχη αξιωματικών.

Πρώτα από όλα το γεγονός ότι υπήρξε Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος Πρέβεζας που έδειξε την ευαισθησία του γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, το γεγονός είναι πέρα για πέρα θετικό, όμως η διαδικασία ήταν αυτή που προκάλεσε διαφορετικές απόψεις, αλλά και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για συνέχιση των εργασιών, με το που θα δοθεί το πράσινο φως από αρμόδιες υπηρεσίες όπως η αρχαιολογία.

Για το μνημείο των Πρεβεζάνων Εβραίων είχαν προγραμματιστεί εγκαίνια για την 24η Μαρτίου, κάτι που λόγω της κατάστασης και της μη συνέχισης των εργασιών κατέστη τελικά ανέφικτο.

Εγκαίνια δεν έγιναν, όμως έγινε προσφυγλή στην Αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας από τις παρατάξεις “Ανάπτυξη Τώρα” και “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Άποψή μας είναι ότι εγκαίνια σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου των Πρεβεζάνων Εβραίων πρέπει να γίνουν σε ημερομηνία που θα υπάρχει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα διότι θεωρούμε πολύ πιθανό με τον πόλεμο που μαίνεται να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων με συνθήματα “Free Palestine” κλπ στον χώρο του μνημείου εάν ανεγερθεί εν μέσω του πολέμου.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα