Κυριακή, 28/04/2024 | 20:56

Πρέβεζα: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

577 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2024, 8:13 πμ | 0 σχόλια

Τον Κώστα Καρυωτάκη τον ποιητή που συνέδεσε για πάντα το όνομα του με την Πρέβεζα, διανύοντας τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του και θέτοντας τέλος σε αυτή τον Ιούλιο του 1928 τίμησε η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ το Σάββατο 2 Μαρτίου.
Η εκδήλωση κινήθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που έχουμε συνηθίσει με στόχο να “φωτίσει” τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση του ποιητή την οποία “πλήρωσε” με συνεχείς μεταθέσεις και ίσως τελικά με την ίδια του τη ζωή.


Στον χαιρετισμό του εκ μέρους του ΚΚΕ ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κύρλας, προσπάθησε να σκιαγραφήσει μέσα από τις συνθήκες της εποχής και την πορεία του δημοσίου υπαλλήλου Κώστα Καρυωτάκη την ριζοσπαστική προσωπικότητα του που στάθηκε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και παλεύοντας για τα δικαιώματα τους.
Ο Τάσος Ψαρράς ο σκηνοθέτης του σήριαλ “Καρυωτάκης” δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση και για τον ποιητή μίλησαν η Νατάσσα Αβραμίδου, Οργανωτική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων ,η Μαρία Πεσκετζή πρόεδρος της Ένωσης και η ποιήτρια -φιλόλογος Άννα Αφεντουλίδου.
Οι ομιλήτριες “ταξίδεψαν” το κοινό στο χρόνο,τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε στη ζωή και την επαγγελματική του πορεία ο Κώστας Καρυωτάκης, περιγράφοντάς τον ως μια επαναστατική για την εποχή του προσωπικότητα κι έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποιητή που μέχρι σήμερα συγκινεί όχι μόνο τις μεγαλύτερες αλλά και τις νεώτερες γενιές.
Ο ποιητής Θωμάς Ιωάννου απήγγειλε το ποίημα του που είναι εμπνευσμένο από τον Κώστα Καρυωτάκη, ενώ ξεχωριστές μουσικές παρουσίες ήταν αυτές του Ντάνου Μηνιάδη και του Βασίλη Τζίμα, με ερμηνεία μελοποιημένων του ποιημάτων.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ελισάβετ Σαρρή ενώ ποιήματα και πεζά διάβασε η ίδια καθώς και οι Βούλα Σοφοπούλου και Τατιάνα Ιορδανίδου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα