Δευτέρα, 29/04/2024 | 01:59

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων ο Δήμος Πρέβεζας

390 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/03/2024, 5:52 μμ | 0 σχόλια

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος συμμετείχε στο forum του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων ως ομιλητής σε τραπέζι διαλόγου με θέμα “στη μάχη για τη διαφύλαξη των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας”.
Κατά την ομιλία του ο κ. Γεωργάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο κλιματικά ουδέτερο περιβάλλον, την τεχνολογία που το αφορά και τόνισε πως η μάχη προδιαθέτει καλό σχεδιασμό και στρατηγικό και το δίκτυο μπορεί να δημιουργήσει έναν μεγάλο βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή “Νωρίτερα δε γίνεται” με την Αθηνά Παππά ο κ. Γεωργάκος σημείωσε πως κατά τη διάρκεια του 3ου FORUM ΣΠΑΥ 2024 γεννήθηκε το “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων”, το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.
91 Δήμαρχοι – Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π. μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πρέβεζας υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη . Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο δημιουργήθηκε ένα δίκτυο στο οποίο οι Δήμοι της χώρας ενωνόμαστε σε ένα κοινό σκοπό. Αυτόν της προστασίας του τόπου μας και της ανθεκτικότητάς τους απέναντι σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα