Κυριακή, 28/04/2024 | 01:20

Επέστρεψε η αποστολή Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας από την Cosenza της Ιταλίας

1169 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2024, 1:53 μμ | 0 σχόλια

 

Την Κυριακή 10-03-2024 επέστρεψε η αποστολή Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας από την Cosenza της Ιταλίας. Συμμετέχοντες ήταν 15 μαθητές/τριες της Γ’ τάξης οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Δ/ντή κ. Νικόλαο Καγκελάρη και την εκπαιδευτικό κ. Σαλώμη Δημητρίου. Στο πλαίσιο του Erasmus+ – Δράση ΚΑ121 VET, το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε είχε τίτλο «Upskilling: Developing student’s soft skills» και διάρκεια 2 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε μαθήματα κατάρτισης στον εκπαιδευτικό οργανισμό υποδοχής Euroform rfs, σε τεχνικές επισκέψεις, ενώ για 1 εβδομάδα παρακολούθησαν κοινά μαθήματα μαζί με Ιταλούς συμμαθητές τους στο σχολείο Istituto di Istruzione Superiore Statale “Valentini – Majorana”. 

Μέσω αυτής της κινητικότητας, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να ενισχύσουν κοινωνικές δεξιότητες, να διαβιώσουν αυτόνομα για 2 εβδομάδες και να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας. Επιπλέον, δημιούργησαν σχέσεις και φιλίες με συνομηλίκους τους συμμετέχοντας με τρόπο βιωματικό στην καθημερινή σχολική ζωή. Παράλληλα, υλοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με επισκέψεις σε πόλεις και σημαντικά αξιοθέατα, όπως, μεταξύ άλλων, στη Νάπολη και στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

To 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο του Erasmus+ ως ένα από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα στο οποίο έχει απονεμηθεί VET Mobility Charter 2015 και Erasmus Accreditation 2021-2027.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα