Κυριακή, 28/04/2024 | 14:24

Δ. Σ. Πρέβεζας: Ομόφωνο ψήφισμα για τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων στο νοσοκομείο

358 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2024, 9:54 πμ | 0 σχόλια
Δεκτό ομόφωνα έγινε το ψήφισμα από το Δ.Σ Πρέβεζας υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων καθαριότητας – σίτισης- φύλαξης στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι συμβασιούχοι αυτοί, όπως τόνισε η κ. Ψόχιου καλύπτουν μόνιμες, τακτικές και ουσιώδεις ανάγκες για την λειτουργία του νοσοκομείου. Η ίδια αναφέρθηκε στην ανασφάλεια των εργαζομένων που βιώνουν αδιαλείπτως από το 2017 μέχρι σήμερα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τους εργαζόμενους αυτούς αναγνωρίζοντας ότι έχουν λάβει ειδική εργασιακή εμπειρία όπως αναγνωρίζουν και πολλά Δ.Σ. νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των ειδικών υγειονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας από την Covid-19.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την 6η ΥΠΕ να αναστείλουν και εν τέλει να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς για προσέλκυση εργολάβων, έως ότου δοθεί τελική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, η οποία να κατοχυρώνει ότι η πολύτιμη εργασιακή τους εμπειρία θα συνεχίσει να επενδύεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου Πρέβεζας και να γίνουν κατάλληλες ενέργειες προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηπείρου, τη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα