Κυριακή, 28/04/2024 | 23:08

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας: Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα, μαρίνα, Κάστρο Παντοκράτορα, Τμήμα Λογιστικής κ.α.

410 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2024, 11:55 πμ | 0 σχόλια
Η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο .
Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, οι ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας είναι ένας νέος θεσμός με σκοπό την ενημέρωση πεπραγμένων αποκλειστικά διμήνου. Απαντώνται έως δέκα θέματα τα οποία τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους και δύο θέμα από τους τοπικούς συμβούλους ενώ απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Στη συνεδρίαση έγινε κλήρωση για τα δύο από τα πέντε ερωτήματα που κατέθεσαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.
Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση λέγοντας ότι σ΄ αυτή θα αποτυπώνεται η δυναμική που έχει η δημοτική αρχή για κάθε έργο που υλοποιείται. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι δημιουργική η λειτουργία της ειδικής συνεδρίασης προς όφελος των δημοτών και το έργο της δημοτικής αρχής.
Θέματα που τέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση επικεντρώθηκαν κυρίως στην ενημέρωση για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί η νέα διοίκηση του Δ.Λ.Τ σχετικά με το θέμα της Μαρίνας, το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας, τα έργα που υλοποιούνται , οι παρεμβάσεις το κολυμβητήριο και το Κάστρο του Παντοκράτορα .
Για το θέμα της Μαρίνας ο δήμαρχος σημείωσε ότι μέσα στο Μάρτιο θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εξήγησε πως η αγωγή έχει κατατεθεί, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προετοιμαστούμε.
Για την ύδρευση και με το κατά πόσο είναι πόσιμο το νερό στις τοπικές κοινότητες ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ ενημέρωσε ότι τηρείται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ελέγχου, ολοκληρώνονται οι συμβάσεις με το πανεπιστήμιο για τις αναλύσεις του πόσιμου νερού μια φορά το μήνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός καθαρισμού των δεξαμενών καθώς και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού. Ήδη έχει αλλάξει ο στόλος των οχημάτων, ενώ εκκρεμεί η παραλαβή του αποφρακτικού.
Όσον αφορά το Κάστρο Παντοκράτορα ο Δήμαρχος Πρέβεζας εξήγησε ότι σαν μνημείο δεν ανήκει στο δήμο αλλά στο υπουργείο Οικονομικών και σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού προχωρούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι όποιες παρεμβάσεις για την προστασία του να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο κ. Γεωργάκος, αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως τα παλιά πλακόστρωτα , η δημιουργία pocket park , παρεμβάσεις στα σχολεία, διαβάσεις και πεζοδρόμια, παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, μονοπάτια και περιηγητικές διαδρομές σε Ζάλογγο, Λασκάρα και Αμβρακικό, έργα πολιτισμού πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις υποστήριξης επιχειρήσεων “Έργα πάνω από 30.000.000 εκ ευρώ υλοποιούνται αυτή τη στιγμή” είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας.
Για την ερώτηση σχετικά με την παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος Πρέβεζας ο δήμαρχος Πρέβεζας θύμισε ότι η δημοτική αρχή στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια παραμονής του τμήματος και ανέφερε ότι μεταξύ άλλων προχώρησε στη δημιουργία μηνύματος προβολής, ενίσχυσε την εξωστρέφεια του τμήματος, έκανε συναντήσεις για συνεργασία με γαλλικά πανεπιστήμια, συναντήσεις με τους συλλόγους φοιτητών αλλά και ειδικές για το θέμα συνεδριάσεις .“Το μεγάλο πρόβλημα η αθέτηση των όσων είχανε συζητηθεί από πλευράς διοίκησης του Πανεπιστημίου, οι οποίοι πρέπει να πάρουν πίσω την απόφαση για τη μεταφορά του τμήματος” είπε ο κ. Γεωργάκος.
Τέλος για το κολυμβητήριο ο δήμαρχος είπε πως σήμερα υπάρχει έτοιμη μελέτη ύψους 516.000 ευρώ, η οποία και αναμένουμε μετά τις 25 Μαρτίου να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Αθλητισμού.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα