Κυριακή, 28/04/2024 | 22:56

Δήμος Πάργας “Βήμα στο Αύριο”: Συσσωρευμένο λογιστικό έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ

317 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/03/2024, 10:37 πμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Πάργας παρουσιάζει συσσωρευμένο λογιστικό έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ στον ισολογισμό του 2021

 

Τον ισολογισμό του 2021 έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια έφερε προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας η Δημοτική Αρχή. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο ισολογισμός του 2021 παρουσιάζει συσσωρευμένο λογιστικό έλλειμμα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισολογισμός του 2019 παρουσίαζε λογιστικό πλεόνασμα άνω των 250 χιλιάδων ευρώ.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Βήμα στο αύριο” Αχιλλέας Γκουμας κατά την τοποθέτηση του για τον ισολογισμό τόνισε :

“Εμείς θα ψηφίσουμε αρνητικά σε αυτό το θέμα επειδή καθυστέρησε η συζήτηση του 2 χρόνια. Δεν έχει καμία σημασία να σταθώ και δεν θα σταθώ στο κομμάτι της λογιστικής. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, ούτε άλλωστε έχουμε κάποιον λόγο να αμφισβητήσουμε τα στοιχεια που παρουσιάζονται. Πιστεύουμε ότι αποτυπώνουν σωστά την πραγματικότητα.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, η συζήτηση αυτή να γίνεται στον χρόνο της.Γιατί έχοντας μπροστά μας τον  ισολογισμού μπορούμε καθαρά να δούμε με βαση τα στοιχεια, τι πραγματικά έγινε. Κύριοι βρισκόμαστε στο 2024. Έχουμε τα στοιχεία του 2022 και του 2023 για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα;Επιτρέψτε μου να κάνω μόνο δύο πολιτικές παρατηρήσεις:Η πρώτη είναι ότι ο ισολογισμός του 2021 παρουσιάζει συσσωρευμένο έλλειμμα ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Ή δεν έχετε εισπράξει έσοδα ή το πιθανότερο σας ξέφυγαν οι δαπάνες. Φέρτε λοιπόν σύντομα τον ισολογισμό του 2022 και ξεκινήστε άμεσα αυτον του 2023 για να μπει μια τάξη και να γνωρίζουν οι δημότες τι συμβαίνει στον Δήμο. Η δεύτερη παρατήρηση είναι οτι διαβάζοντας την έκθεση του ορκωτού λογιστή προκύπτουν θέματα που πρέπει άμεσα να τα συζητήσουμε.Όπως για παράδειγμα τις αγωγές κατά του Δήμου, την καταχώρηση στο κτηματολόγιο της Δημοτικής περιουσίας και πολλά άλλα!”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα