Σάββατο, 20/04/2024 | 16:28

Ομιλία του Θανάση Καββαδά στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

243 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2024, 6:56 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Απόλυτος σεβασμός στις οικογένειες που έχασαν παιδιά αλλά και συγγενικά πρόσωπα σε αυτό το δυστύχημαεν μπορεί να αμφισβητείται η έρευνα της Δικαιοσύνης, πριν ακόμα ολοκληρωθεί» Ομιλία στη Βουλή

 

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν επιλέξει την πολιτική σταθερότητα. Έχουν επιλέξει μια σοβαρή και συγκροτημένη κυβέρνηση. Την οποία κρίνουν αυστηρά αλλά και αναγνωρίζουν το θετικό της έργο αλλά και τη δυνατότητά της να διαχειρίζεται οριακές και κρίσιμες καταστάσεις» τόνισε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Ο κ.Καββαδάς εξέφρασε τον  απόλυτο σεβασμό του στις οικογένειες που έχασαν παιδιά αλλά και συγγενικά πρόσωπα σε αυτό το δυστύχημα, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρακτικές συγκάλυψης της αλήθειας και των ευθυνών.

 

Επισήμανε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει αφού είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης. 

«Δεν μπορεί να αμφισβητείται η ίδια η έρευνα της Δικαιοσύνης πριν ακόμα ολοκληρωθεί. Διεξάγεται μια συστηματική προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης και δυσφήμισης της χώρας. 

Για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν είχε φθορά αλλά αύξησε και το ποσοστό της στις πρόσφατες εκλογές. 

Δεν είναι αποδεκτό ότι οι ίδιοι είναι καθηλωμένοι σε πολύ χαμηλά ποσοστά. 

Δεν είναι αποδεκτό ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που αποκατέστησε την εικόνα της χώρας, που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, που έχει ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τις διεθνείς μας συμμαχίες.

Δεν είναι αποδεκτό ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εφαρμόζει ένα ευρύ πλέγμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα προχωρά σε παρεμβάσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού» τόνισε ο κ.Καββαδάς.

 

Παράλληλα επέκρινε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κασσελάκη που ζήτησε τη διενέργεια εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών , λέγοντας:

«Είναι βέβαιο ότι ο κ.Κασσελάκης δεν γνωρίζει σε ποια χώρα βρίσκεται, σε ποια χώρα έχει έρθει. Από το καλοκαίρι του 1974, αυτή η παράταξη και ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όχι μόνο αποκατέστησαν τη δημοκρατία αλλά έβαλαν τα θεμέλια μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας εντός της οποίας υπάρχουν θεσμοί, δημοκρατικές ελευθερίες.

Σε αυτή την κοινοβουλευτική δημοκρατία, εδώ και 50 χρόνια, υπάρχει εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, σεβασμός και αποδοχή από όλους της βούλησης του ελληνικού λαού αλλά και αναγνώριση των δημοκρατικών ελευθεριών. Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα, για να χρειαζόμαστε διεθνείς παρατηρητές για να κάνουμε εκλογές.»

 

Ο κ.Καββαδάς έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας ότι:

«Η πρόταση δυσπιστίας θα απορριφθεί από τη Βουλή. Το ζήτημα όμως δεν τελειώνει εδώ. Αυτές οι πρακτικές διολίσθησης της χώρας σε ένα κλίμα οξύτητας και τοξικότητας, θα απορριφθούν και από τους Έλληνες πολίτες. Με ελεύθερο πνεύμα και βούληση και εντός των θεσμών της δημοκρατίας. Καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας.»

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα