Σάββατο, 20/04/2024 | 15:02

Θανάσης Καββαδάς: Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου

428 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2024, 6:32 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στην Ι.Μ. Φανερωμένης, στο Φρύνι και στον κάμπο της Λευκάδας. 1.250.000 ευρώ 

από το Ταμείο Ανάκαμψης για υπογειοποίηση 9 χιλιομέτρων δικτύου 

από τον ΔΕΔΔΗΕ στη Λευκάδα μέσα στο 2024»

 

Το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου μέσης τάσης στο δάσος γύρω από την Ιερά Μονή Φανερωμένης, επισκέφθηκε το πρωί ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με τον Προϊστάμενο του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας, κ.Πλάτωνα Σταματέλο. Πρόκειται για το πρώτο έργο τέτοιας έκτασης που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ Άρτας στην περιοχή δικαιοδοσίας του, η οποία καλύπτει, εκτός από τη Λευκάδα, και τους νομούς Πρέβεζας και Άρτας. 

Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 513.863 Ευρώ και περιλαμβάνει την αποξήλωση των εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης που βρίσκονται εντός του δάσους γύρω από την Ιερά Μονή Φανερωμένης με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της Ιεράς Μονής από κίνδυνο πυρκαγιάς κυρίως στις κατάφυτες και δύσβατες περιοχές, όπου βρίσκονται τα δίκτυα.

Λόγω της αποξήλωσης και υπογειοποίησης του δικτύου πέριξ της Ιεράς Μονής Φανερωμένης ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε υπογειοποίηση και στην ευρύτερη περιοχή του Φρυνίου και σε μεγάλο τμήμα του κάμπου της Λευκάδας. Το έργο προβλέπει αναβάθμιση του δικτύου όλης αυτής της περιοχής από τον Άγιο Ιωάννη έως το Φρύνι, με την τοποθέτηση νέας υπόγειας γραμμής μέσης τάσης. Συνολικά το παρόν έργο προβλέπει 3 χιλιόμετρα υπογειοποιήσεις δικτύων, αναβάθμιση των υφιστάμενων μετασχηματιστών και τοποθέτηση νέων.

Επόμενο προγραμματισμένο έργο για τη Λευκάδα είναι η υπογειοποίηση και αποξήλωση του εναερίου δικτύου μέσης τάσης που ηλεκτροδοτεί τον Άγιο Νικήτα, μήκους 6 χιλιομέτρων, από τα Πευκούλια μέχρι τον Άγιο Νικήτα. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 750.000 Ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Και τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2024. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως είχα δεσμευθεί από τον Απρίλιο του 2023, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί μεγάλα έργα αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου στο νησί μας. 

Έπειτα από την αναβάθμιση 7 χιλιομέτρων εσωτερικού δικτύου στο Μεγανήσι, καθώς και  τις συνεχιζόμενες επαφές μου με τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Άρτας και το Πρακτορείο Λευκάδας, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεργασία, εξασφαλίσαμε, δρομολογήσαμε και υλοποιούμε τις πρώτες μεγάλες υπογειοποιήσεις, κάνοντας πράξη μία ακόμα δέσμευσή μας για τη Λευκάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Έχουμε προγραμματίσει και άλλα έργα, που αφορούν νέες και εκκρεμείς υπογειοποιήσεις, αντικατάσταση αγωγών με νέους μεγαλύτερης διατομής και εγκατάσταση νέων μετασχηματιστών, τα οποία θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση σε όλη τη Λευκάδα. Διότι έχω πει επανειλημμένα ότι τα έργα υποδομής στα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, όχι μόνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα