Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:07

Βασιλιάς του Καρναβαλιού στην Ήπειρο το Κομιτάτο, όσο κι αν το… ξεχνάνε στον Δήμο Πρέβεζας!

685 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2024, 12:35 μμ | 0 σχόλια

Καλώς τους κι ας άργησαν! Στον Δήμο Πρέβεζας θυμήθηκαν ότι έχουμε… απόκριες και έβγαλαν δελτίο τύπου για τις εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας της Αποκριάς!

Την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχαμε απόκριες; Το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τον Δήμο Πρέβεζας δεν είχαμε απόκριες; Δεν είδαμε καμία σπουδή ή κανένα ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας! Δεν είδαμε δελτίο τύπου από τον Δήμο Πρέβεζας να ενημερώνει για τις εκδηλώσεις τις μικρές απόκριες!

Και πως να ενημερώσουν θα μου πείτε, αφού ένα πράγμα τους είχε ζητηθεί το Σαββατόβραδο για τη δράση “Μικρή Βενετία” “(ποδαράτη παρέλαση στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας) να υπάρχει ήχος στο ιστορικό κέντρο και η κατάσταση ήταν προβληματική. Καταλάβατε τι έγινε; Μόνο του το  Κομιτάτο προσπάθησε και προσπαθεί να δυναμώσει τις μικρές Απόκριες στην Πρέβεζα και να φέρει κόσμο για να τονώσει την τοπική οικονομία! Και ως ένα σημαντικό βαθμό τα κατάφερε!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου αφού είχε προηγηθεί η εξαιρετική εκδήλωση του Χορευτικού ομίλου Πρέβεζας “Γιάννης Θάνης” ακολούθησε ο “Αποκριάτικος γάμος” από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας που είχε κατάληξη την πλατεία Ανδρούτσου! Ευτυχώς είδαμε τον Γρηγόρη Κουμπή και τον Σπύρο Κόκκαλη στην πλατεία Ανδρούτσου! Αυτές τις εκδηλώσεις Πρεβεζάνοι τις διοργάνωσαν, όχι… Τούρκοι!

Είχαν βγάλει στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού -και τελετή έναρξης του Καρναβαλιού στην Ήπειρο κάνει μόνο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και κανείς άλλος! – δελτίο τύπου και ζορίστηκαν να γράψουν ότι το Κομιτάτο διοργανώνει την τελετή έναρξης και ο Δήμος τη συναυλία.

Αφού στον Δήμο Πρέβεζας δεν φαίνεται να κατάλαβαν τι έγινε τις μικρές Απόκριες, θυμήθηκαν να βγάλουν δελτίο τύπου για την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς! Καλώς τους κι ας άργησαν!

Βγάζουν λοιπόν δελτίο τύπου και ξερά γράφουν για τελετή λήξης του Καρναβαλιού! Ποιός τη διοργανώνει βρε παιδιά; Έτσι στο ξεκούδουνο; Αυτές οι… κουτοπονηριές-επιτρέψτε μου τη λέξη- από αυτούς που βγάζουν δελτία από τον Δήμο Πρέβεζας, πρέπει κάποτε να τελειώνουν!

Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι,  Βασιλιάς του Καρναβαλιού στην Ήπειρο είναι  το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας κι όσο πιο άμεσα το χωνέψουν αυτό, τόσο καλύτερα για όλη την πόλη της Πρέβεζας…

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας (αλλά στα τόσα που ξεχνάνε, ξεχάσανε να βγάλουν αφίσα)  όπως στάλθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας:

H  Πρέβεζα γιορτάζει την Αποκριά   και σας περιμένει!

 

Ο Δήμος Πρέβεζας αποτελώντας πλέον  αγαπημένο προορισμό για την Αποκριά “φοράει” τα πιο χρωματιστά χαμόγελά του και   καλωσορίζει την  άνοιξη με όλα της τα λουλούδια στις αυλές και τις γειτονιές.

Τις προηγούμενες ημέρες η πόλη πήρε μια  πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν  τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνουν:

  • Πέμπτη 14 Μαρτίου 

Οι γυναίκες της Πρέβεζας με σημείο συνάντησης τον ΟΤΕ ώρα 20.00 θα κάνουν μια παραδοσιακή περαντζάδα από την οδό   21ης Οκτωβρίου   και την κεντρική αγορά της πόλης.

  • Παρασκευή 15 Μαρτίου 

Αναβιώνει το παλαιότερο καρναβάλι της Δυτικής Ελλάδας το Καρναβάλι των  Γυναικών της Πρέβεζας  στις 20.30 με σημείο συνάντησης το 2ο Δημοτικό  σχολείο και τερματισμό την πλατεία Ανδρούτσου.

  • Σάββατο  16 Μαρτίου 

Ο Δήμος διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι για τα παιδιά με δωρεάν είσοδο  στην Λαϊκή Αγορά  ώρες 11-13.00 με πολλές εκπλήξεις   και κεράσματα για όλους.

Το βράδυ η πόλη θα πλημμυρίσει με γέλια, τραγούδια και χαρά στην μεγάλη παρέλαση με άρματα του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας που  θα ξεκινήσει στις 18.00  από το παλιό ΚΤΕΛ και θα καταλήξει στην πλατεία Ανδρούτσου.

  • Κυριακή 17 Μαρτίου 

Φαντασμαγορική  λήξη  του Καρναβαλιού  στις 20.00  με βαρκαρόλα, βεγγαλικά και κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία Ανδρούτσου.

Την ίδια μέρα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Λούρου.

  • Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου

Παραδοσιακά Κούλουμα  στην Πλατεία Ανδρούτσου.

Ο Δήμος θα προσφέρει  σε όλους παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα,  ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα.

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης  στην πλατεία Δημαρχείου  στη Δ.Ε Λούρου και στην πλατεία Καναλίου.

Όλοι στην Αποκριά του Δήμου Πρέβεζας !

Με το γλέντι να συνεχίζεται στα παραδοσιακά γραφικά στενά και σε κάθε γωνιά της πόλης.

 

Σπύρος Πλέουρας, ένας απλός Καρναβαλιστής! 

   

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα