Κυριακή, 28/04/2024 | 10:14

Το Κομιτάτο ζαλίζει με “τρελούς” αριθμούς-Από μας θα… χάνουν πάντα ! του Σπύρου Πλέουρα

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/02/2024, 10:41 πμ | 0 σχόλια

 

Είχα πολύ μεγάλο θαυμασμό για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας και όλα αυτά που αναλαμβάνει, τα χρόνια που ήμουν στην Πάτρα. Έτσι μοιραία η ονομασία Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας μου ήταν η πιο αυθόρμητη.

Οκτώβριο μήνα έγραψα και τους στίχους για τον ύμνο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, τα χρόνια πέρασαν και ποτέ μα ποτέ δεν είχε πτώση αυτός ο θεσμός, μέχρι που φτάσαμε στα ύψη των 6 χιλιάδων και πλέον Καρναβαλιστών στις Απόκριες του 2023.

Το ότι το Κομιτάτο αγοράζει κάθε χρόνο Καρνάβαλους και έχει σε υλικό  δεκάδων χιλιάδων ευρώ όφελος έχει η Πρέβεζα αφού οι Καρνάβαλοι τοποθετούνται σε σημεία της πόλης της Πρέβεζας. Το ότι στολίζεται η πόλη και ομορφαίνει κυρίαρχους ρόλους έχουν το Κομιτάτο και ο Δήμος Πρέβεζας.

Το ότι από Γενάρη πέρυσι, 4 Φλεβάρη φέτος βούλιαξε από κόσμο η Πρέβεζα, το Κομιτάτο… φταίει! Μια ολόκληρη πόλη γεμίζει κόσμο έχει εντυπωσιακή πληρότητα, τονώνεται ο πολιτισμός της αλλά βεβαίως και η τοπική οικονομία, πάλι το Κομιτάτο φταίει!

Κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Πρεβεζάνων και των Ηπειρωτών καμαρώνει για το Κομιτάτο, υπάρχει μια ισχνή, μια μικρή μερίδα ανθρώπων που προσπαθεί να κάνει αναστροφή με απύθμενη διαστροφή, αλλά το Κομιτάτο δεν τη… βλέπει!

Οι δύο φετινές εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Και η κοπή πίτας και η επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού. Και τα καλύτερα έρχονται!

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας διατυμπανίζει χρόνια τώρα, γι’ αυτό άλλωστε είναι το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία τόσο από πλευράς ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ όσο και ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ότι Καρναβάλι δεν είναι μόνο μία παρέλαση. Φέτος λοιπόν στους όρους συμμετοχής για το Καρναβάλι μας είναι και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις στις Μικρές Απόκριες! Όλα τα Γκρουπ του Κομιτάτου θα είναι και στις μικρές Απόκριες για να κάνουμε την Πρέβεζα πόλο έλξης και τις μικρές Απόκριες για όλη την Ελλάδα!

Το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας είναι μοναδικό σαν δαχτυλικό αποτύπωμα κι όσο κι αν έχω αποτραβηχτεί από τα της αποκριάς και όσο κι αν βρίσκομαι συνειδητά στη γαλαρία και όχι στη θέση του οδηγού, πάντα θα με σέρνει το άρμα του Κομιτάτου, θα με γεμίζει χαρά, θα τρελαίνει τη φαντασία μου και θα απογειώνει την ψυχολογική μου διάθεση το τρελό Πανηγύρι των Καρναβαλιστών στην Πρέβεζα, σε όλες τις εκδηλώσεις του Κομιτάτου και βέβαια και τις μικρές και Μεγάλες Απόκριες!

Όπου προσπαθούν να ξεπηδήσουν μιζέρια, κακομοιριά, γλίτσα και μούχλα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας τα.. καταποντίζει! Και φέτος το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ζαλίζει με τους αριθμούς συμμετοχών του και Μικρές και Μεγάλες Απόκριες θα κάνει την Πρέβεζα… καλοκαιρινή!

Η μιζέρια, η κακομοιριά, η γλίτσα και η μούχλα, από μας  θα χάνουν πάντα!

Με αγάπη Σπύρος Πλέουρας

ΥΓ: Ποια θα είναι η βασίλισσα του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, φέτος;

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα