Κυριακή, 28/04/2024 | 22:17

Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας: Παρουσίαση βιβλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ»

294 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/02/2024, 1:00 μμ | 0 σχόλια

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση βιβλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ        ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ».

 

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και ο εκδοτικός οίκος Κ. & Μ. Σταμούλη, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ», που επιμελήθηκαν οι: Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος, Λάμπρος Φλιτούρης και Σπύρος Χ. Νταλαούτης.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στην Πρέβεζα, στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20.00, θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: 

  • Λούβη Λίνα, καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
  • Φλιτούρης Λάμπρος, Αν. καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Σκουλίδας Ηλίας, Επικ. Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Παρέμβαση: Ευάγγελος Καινούριος, εκπαιδευτικός Π.Ε. 

Συντονίζει: Χρήστος Τσούτσης, δημοσιογράφος

Περίληψη του βιβλίου

Το βιβλίο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ», που εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας και τον εκδοτικό οίκο Κ. & Μ. Σταμούλη, χωρίς να αποτελεί έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου «Ο Ιωάννης Κωλέττης και η εποχή του», που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 στην Πρέβεζα, από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας, βασίζεται ωστόσο σε σημαντικό βαθμό στις συμβολές των περισσοτέρων συμμετεχόντων/ουσών καθηγητών του Συνεδρίου. Επίσης, βασίζεται σε πρωτότυπες και ολοκληρωμένες μελέτες, οι οποίες καλύπτουν μια ευρύτητα θεματικών. 

Το συγκεκριμένο βιβλίο θα συμβάλλει δημιουργικά, τόσο στην ανασυγκρότηση της ιστορίας των κοινοβουλευτικών ανδρών που σημάδεψαν με την πολιτική τους πορεία τη σύγχρονη Ελλάδα, όσο και στην κατανόηση όλων εκείνων των στοιχείων που συνέβαλαν στη διαμόρφωση των πολιτικών ηθών στο νεότερο Ελληνικό κράτος.

Επίσης, οι μελέτες που συμπεριλαμβάνονται, επιτρέπουν την ανατροφοδότηση του προβληματισμού και του ερευνητικού ενδιαφέροντος για μια προσωπικότητα που, αν και θεωρητικά η δράση του μας είναι γνωστή, ωστόσο πολλές και σημαντικές πτυχές του βίου του παραμένουν άγνωστες ή δεν έχουν φωτιστεί επαρκώς. Η διεπιστημονική προσέγγιση που προτείνεται, ανανεώνει επιστημολογικά και μεθοδολογικά τη συνολικότερη σχέση μας, με τη περίοδο. Επιτρέπει, δε, σε κάθε αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος τη μετάβαση της Ελληνικής κοινωνίας, από την οθωμανική και επαναστατική περίοδο, στη πραγματικότητα δημιουργίας ενός, αν και πολλαπλά, ατελούς ανεξάρτητου κράτους, στη γέννηση και τη θεμελίωση του οποίου ο Ιωάννης Κωλέττης υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές.

       

Το

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα