Κυριακή, 28/04/2024 | 03:19

Συνέχεια των ανασκαφών στο forum της Αρχαίας Νικόπολης

741 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/02/2024, 2:59 μμ | 0 σχόλια

Τη συνέχιση των ερευνών στην περιοχή της αγοράς (forum) της Αρχαίας Νικόπολης υπό τη διεύθυνση του Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνου Ζάχου, για το έτος 2024 έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι έρευνες από τον κ. Ζάχο ξεκίνησαν πέρσι και θα διαρκέσουν έως το 2027, ενώ για το 2024 θα διεξαχθούν το χρονικό διάστημα από 20 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν ανασκαφικές εργασίες και εργασίες τεκμηρίωσης στο οικοδόμημα που ερευνήθηκε κατά το έτος 2023 (πιθανότατα το Σεβαστείο) καθώς και σε άμεσα με αυτό γειτνιάζοντα αγροτεμάχια, περιορισμένες έκτασης ανασκαφικές εργασίες και καθαρισμούς από τη βλάστηση στον “Υδατόπυργο- Κρήνη” αλλά και δοκιμαστικές ανασκαφικές τομές και καθαρισμούς από τη βλάστηση σε επιλεγμένα σημεία.
Το forum ήταν το κέντρο της πόλης στα όρια του οποίου βρίσκεται και το Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης. Σύμφωνα με τους ιστορικούς βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονταν οι δύο κεντρικοί λεωφόροι σχηματίζοντας έναν τεράστιο ελεύθερο χώρο , μια πλατεία από αυτές που σήμερα στις ελληνικές πόλεις σπανίζουν.
Οι ανασκαφές θα γίνονται βάσει προγράμματος και χρονοδιαγράμματος, ενώ τα κινητά ευρήματα θα φυλάσσονται στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα