Σάββατο, 27/04/2024 | 14:09

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Γιάννη Βρούτση για θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα

552 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2024, 6:39 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. 

Ο Βουλευτής έθεσε αρχικά το θέμα της αύξησης της τακτικής επιδότησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που έχουν έδρα νησιωτικές περιοχές. Με απόφαση του Αν.Υπουργού, έχει προβλεφθεί αύξηση της επιχορήγησης κατά 50%. Ο Βουλευτής ζήτησε να συμπεριληφθούν και τα ερασιτεχνικά σωματεία της Λευκάδας, η οποία εξαιρείται λόγω της οδικής της σύνδεσης, τονίζοντας ότι ο νησιωτικός της χαρακτήρας έχει αναγνωριστεί και με το Νόμο 4770/2021 της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο η Λευκάδα εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να επωφελείται από χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νησιωτικότητα. 

Ο Αν.Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί, επισημαίνοντας ότι ήδη για τα αθλητικά σωματεία της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας, και τα ερασιτεχνικά αλλά και όσα αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες, προβλέπεται συνολική επιχορήγηση 230.000 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες. 

Στη συνέχεια συζητήθηκε το έργο εγκατάστασης νέου συστήματος φωτισμού στο γήπεδο «Πλάτωνας Γρηγόρης», θέμα για το οποίο είχε ενημερωθεί ο κ.Καββαδάς από το Δήμο Λευκάδας στο τέλος του 2023, και η δημιουργία ενός νέου, κλειστού γηπέδου μεταξύ Νυδριού και Βασιλικής. 

Για το γήπεδο «Πλάτωνας Γρηγόρης» ο Βουλευτής τόνισε ότι η αναβάθμιση είναι αναγκαία, καθώς είναι έδρα της ΠΑΕ ΑΟ «Τηλυκράτης» που πλέον παίζει στην Super League 2, ενώ για το κλειστό γήπεδο τόνισε ότι είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο για όλη τη νοτιοανατολική Λευκάδα που πάσχει από έλλειψη αθλητικών χώρων. 

Ο Αν.Υπουργός ανέφερε ότι τέτοια έργα μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ενώ επιπλέον από το Υπουργείο υπάρχει χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Προϋπόθεση είναι τα γήπεδα να διαθέτουν πυλώνες φωτισμού και να είναι ενωσιακά και όχι δημοτικά. 

Τέλος, συζητήθηκε το νέο πρόγραμμα «Κούρος», το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες και αφορά την ψηφιοποίηση του αθλητικού χάρτη της χώρας στα πρότυπα του «Εργάνη». Θα καταγράψει ανά δήμο και περιφερειακή ενότητα πόσα σωματεία υπάρχουν και πόσοι αθλητές, καθώς και τη δυναμική κάθε αθλήματος ανά περιοχή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα