Κυριακή, 28/04/2024 | 19:50

Στην πίτα του Ηπειρώτη συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/02/2024, 11:12 πμ | 0 σχόλια

Μια ακόμη χρονιά το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας συμμετείχε στην κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας της κοπής της πίτας του Ηπειρώτη, στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας που φέτος ήταν αφιερωμένη στα Μαρτυρικά χωριά και σε αυτό αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, σημειώνοντας ότι το αίτημα για τις αποζημιώσεις είναι πάντα επίκαιρο.


Το χορευτικό μας τμήμα συνοδευόμενο από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λεωνίδα Αργυρό και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής Τζίμα Σταύρο, ένα από τα μαρτυρικά χωριά, κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των θεατών Eβδομήντα και πλέον χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1500 χορευτές έδωσαν το παρόν.
Το Χορευτικό του Δήμου έλαβε μέρος στην τέταρτη ενότητα με χορούς από την Άρτα, τα Τζουμέρκα και την Πρέβεζα και με τη συνοδεία της κομπανίας “Λαλητάδες”. Τα τραγούδια τα οποία χόρεψε ήταν ” Άρτα μ’ γιατί δε χαίρεσαι”, “Τζουμέρκα μου περήφανα” και “Πρεβεζάνικο συρτό” με χοροδιδάσκαλο τον Αλέξανδρο Καρτεζίνη.
Ο κόσμος στις εξέδρες ταξίδεψε νοερά στη χώρα της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης, την Ήπειρο. Το ραντεβού για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση ανανεώθηκε για του χρόνου και το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας θα βρίσκεται και τότε σίγουρα εκεί. Στο τέλος σε μια πανελλαδική μουσική πανδαισία όλοι μαζί, διασκέδασαν με τραγούδι και χορό.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα