Κυριακή, 28/04/2024 | 00:34

Πρέβεζα: Σχόλιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την επιβολή τελών για χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων

225 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2024, 2:19 μμ | 0 σχόλια

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή έδειξε την βαθιά αντιλαϊκή και αγοραία αντίληψη που έχει για όλα τα κοινωνικά αγαθά όπως είναι και ο αθλητισμός. Σε μια περίοδο όπου ο λαός στενάζει από τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια είναι πρόκληση η απόφαση του Δήμου Πρεβεζας, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, για χρέωση των δημοτών για τη χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η χρέωση 20 ευρώ το μήνα για χρήση της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου από το κοινό καθώς και η επιβολή τέλους 3 ευρώ/ώρα για τη χρήση των γηπέδων αντισφαίρισης (1 και 2) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο αθλητισμός για εμάς είναι λαϊκό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση. Ο αθλητισμός είναι ανάγκη τόσο για τον ενήλικα άνθρωπο όσο και για τη νεολαία και τα παιδιά. 

Με αυτή τη λογική και ειδικά στη σημερινή συγκυρία θα έπρεπε η χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων να είναι δωρεάν για όλους τους δημότες και όχι μόνο για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας (που καλώς είναι δωρεάν). Για το λόγο αυτό και καταψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και σε αυτό το θέμα φάνηκε η σύμπλευση και της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» στη λογική της «ανταποδοτικότητας» και του δήμου-επιχείρηση αφού υπερψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής ασκώντας κριτική μόνο στο ότι ο δήμος… δεν χρεώνει αρκετά για τη διοργάνωση αθλητικών camp.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Πρεβεζάνικο λαό σε διαρκή επαγρύπνηση και ανυπακοή απέναντι στα τέλη που θέλει να επιβάλει η δημοτική αρχή Γεωργάκου με τις πλάτες της παράταξης του κ. Νίτσα, να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια επιβολής τελών στους δημότες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. 

 

22/2/2024

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα