Κυριακή, 28/04/2024 | 02:13

Πρέβεζα: Έξι χορωδίες της πόλης στην εκδήλωση για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο

413 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2024, 1:38 μμ | 0 σχόλια
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στο προστάτη και πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο το Σάββατο το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες και ήχους που ανέδειξαν τη δύναμη και την ομορφιά της χορωδιακής τέχνης.
Η εκδήλωση, έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως συνέπραξαν έξι χορωδιακά σχήματα, χορωδίες με διαφορετικό ύφος, διαφορετικό ρεπερτόριο και διαφορετικό ήχο όλες όμως χορωδίες από την Πρέβεζα, βάζοντας η καθεμία ξεχωριστά τη δική της σφραγίδα.
Μια συνάντηση αισιόδοξη, αφιερωμένη στον Άγιο Χαράλαμπο με τη μουσική και το τραγούδι να δίνουν τον τόνο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με απολυτίκιον του Αγ. Χαραλάμπους από το Χορό ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως Chorus Nikopolitanus.
Στη συνέχεια η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” ταξίδεψε το ακροατήριο με ένα εκπληκτικό τρόπο από την Ήπειρο ως τη Θράκη.
Το μουσικό σχολείο Πρέβεζας και συγκεκριμένα τα μέλη του συνόλου παραδοσιακών Μουσικών του κόσμου κατέθεσαν τη δική τους πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για την παραδοσιακή μουσική και ερμήνευσαν με ”ψυχή” τραγούδια που δεν γνωρίζουν σύνορα. Το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με τη Μικτή χορωδία Αρμονία, ένα ταξίδι ηχοχρωμάτων που μάγεψε στο πέρασμά του.
Ζεστό και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα για το μουσικό σύνολο του τομέα Νεότητας Μητροπόλεως Πρεβέζης, που τα μέλη του έδωσαν τα “διαπιστευτήρια” τους που προμηνύουν μια ελπιδοφόρα πορεία.
Το κλίμα της μουσικής πανδαισίας ζέστανε η χορωδία Ηχοχρώματα με τραγούδια που χρόνια τώρα πορεύονται πλάι-πλάι στη ζωή μας.
Η εκδήλωση στη μνήμη του Μεγάλου Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους, εφόρου, προστάτου και πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης έχει καταξιωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και με το θερμό του χειροκρότημα επιβράβευε τη σημαντική τους προσπάθεια.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης συνεχάρη με θερμά λόγια τους μαέστρους και τα ταλαντούχα μέλη των χορωδιών για την άρτια παρουσίαση των προγραμμάτων τους, τη δημοσιογράφο Αθηνά Παππά για το συντονισμό και όλους εκείνους που κόπιασαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που γοήτευσε και εφέτος το ακροατήριο.
Ο Σεβασμιότατος, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητος του Αγίου Χαραλάμπου το βίο και το μαρτύριο προκειμένου να κάνει πράξη την αγάπη για τον Χριστό αλλά και τον συνάνθρωπο, τόνισε τον αγώνα και τις θυσίες των μαρτύρων της πίστεως, σε αντίθεση με την εποχή μας που απαιτούμε όλα να είναι εύκολα και προέτρεψε του παρευρισκομένους να έχουν ως παραδείγματα τους Αγίους.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα