Δευτέρα, 29/04/2024 | 13:10

Παύλος Γερουλάνος: Ταμείο Ανάκαμψης: Η λίστα που το Υπουργείο Οικονομικών δεν ήθελε να δεις ποτέ

632 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2024, 10:48 πμ | 0 σχόλια

Ταμείο Ανάκαμψης: Η λίστα που το Υπουργείο Οικονομικών δεν ήθελε να δεις ποτέ

Όλα τα έργα για τα οποία η Κυβέρνηση ζήτησε τροποποίηση ή απένταξη

«…Μία Κυβέρνηση που θα ενδιαφερόταν για τη Διαφάνεια, θα είχε επεξεργαστεί, αναρτήσει και θέσει άμεσα στη διάθεση κάθε πολίτη μία εύχρηστη και κατανοητή λίστα για το ποια συγκεκριμένα έργα ζήτησε να αναθεωρηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και ποιο ακριβώς ήταν σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της αναθεώρησης που ζήτησε: χρονική μεταβολή, αλλαγή αντικειμένου, απένταξη; Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν μπήκε καν στον κόπο να πάρει πραγματικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αλλά έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να εμποδίσει την έρευνα του κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, προκειμένου οι αρνητικές ειδήσεις να διαρρέουν με το σταγονόμετρο και να προωθείται μόνο το θετικό κυβερνητικό μήνυμα. Ακόμα και εις βάρος της Διαφάνειας.

Αυτό που αρνήθηκε να κάνει η Κυβέρνηση, να ενημερώσει με διαφάνεια, το κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, αφού μελετήσαμε, όσο πιο επισταμένα γίνεται, πλειάδα στοιχείων χαμένα μέσα στο διαδίκτυο. Με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., δίνουμε στη δημοσιότητα, σε απλά λόγια και προσθέτοντας περιγραφές για να είναι κατανοητό κάθε αντικείμενο, το σύνολο των έργων για τα οποία ζητήθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση η αναθεώρησή τους ή η απένταξή τους από το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Από την λίστα προκύπτει ότι τροποποιούνται ή και απεντάσσονται έργα που έχουν να κάνουν με απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την πάταξη τους φοροδιαφυγής, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση κλιματικών κρίσεων, απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, σημαντικά οδικά δίκτυα, επιμορφωτικά προγράμματα για δημόσιους υπάλληλους και άνεργους, κοινωνικά προγράμματα που αφορούν την υγεία και την τεχνολογική διασύνδεση των νησιών μας.

 

Κάποια από τα μέτρα για τα οποία η Κυβέρνηση ζήτησε αναθεώρηση είναι γνωστά, κάποια όχι. Για κάποια από αυτά η Κυβέρνηση έχει προβεί σε ανακοινώσεις, για άλλα όχι. Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα ζητήσει πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για κάθε ένα από τα μέτρα της παρακάτω λίστας…»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα