Κυριακή, 28/04/2024 | 12:35

Κώστας Μπάρκας : Σοβαρό το ζήτημα υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

243 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2024, 10:33 πμ | 0 σχόλια

Το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μαζί με άλλους βουλευτές, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου, προς τους Υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας υπο τις συνθήκες τις οποίες λειτουργούν, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν με επάρκεια στον ευαίσθητο κι απαιτητικό ρόλο τους.
Μάλιστα, τα προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στη λειτουργία τους, θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα καθώς λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτά.
Επειδή ακόμα και οι θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, είναι αισθητά λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την εύρυθμη κι αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και πέραν της προκήρυξης των μόνιμων θέσεων, προκύπτει σοβαρό ζήτημα και με το επικουρικό προσωπικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του οποίου αν οι συμβάσεις δεν ανανεωθούν θα προκύψουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα στην εύρυθμη κι αποτελεσματική λειτουργία τους.
Επισημαίνοντας τα παραπάνω οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς της κυβέρνησης, για το τι προτίθενται να πράξουν με τις επικείμενες λήξεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του επικουρικού προσωπικού στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και αν θα προβούν στην ανανέωσή τους, προκειμένου να καλυφθεί η σημαντική έλλειψη προσωπικού.
Επιπλέον ζητούν την πλήρωση όλων των απαραίτητων θέσεων εργασίας, ώστε να διασφαλιστεί ή ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και η αποτελεσματικότερη παροχή φροντίδας στους περιθαλπόμενους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα