Δευτέρα, 29/04/2024 | 01:31

Κώστας Μπάρκας: Σε τέλμα ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ΑΡΗ.Η κυβέρνηση αρνείται την εξόφληση δεδουλευμένων

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2024, 12:13 μμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Σε τέλμα ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ΑΡΗ.Η κυβέρνηση αρνείται την εξόφληση δεδουλευμένων.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κατέθεσαν δεκαεπτά (17)βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής  Νομού Πρέβεζας  Κώστας Μπάρκας, για το ζήτημα των ανεξόφλητων οφειλών της Πολιτείας  προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), στην οποία αναφέρει ότι,  το ζήτημα των απαιτήσεων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά της ΠΑΕ  ΑΡΗΣ και κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μετά την ένταξη των ομάδων σε καθεστώς εκκαθάρισης, είχε ρυθμιστεί με το άρθρο 44 του ν. 1892/1990 και το άρθρο 86 παρ. 13 του ν. 3606/2007. 

Με την ένταξη της χώρας  το 2010 σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών των Υπουργείων, οι καταβολές των υπολειπόμενων δύο δόσεων στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων διακόπηκαν.

Ενώ από τον Απρίλιο του 2023 ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε αποστείλει επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ζητώντας του να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του ζητήματος μέχρι σήμερα οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα ποσά. 

Προεκλογικά  η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί  για επίλυση του προβλήματος και εξόφληση των δεδουλευμένων στους δικαιούχους ποδοσφαιριστές. Τι συνέβη και η  εξόφληση ακόμα εκκρεμεί;

Το συνολικό ύψος των οφειλόμενων δόσεων ανέρχεται σε 2.420.576,40€ και αφορά 45 ποδοσφαιριστές που ακόμα περιμένουν τα δεδουλευμένα τους και σήμερα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Για ποιο λόγο, ερωτούν οι Βουλευτές, ενώ από το 2019 η χώρα δεν βρίσκεται πλέον σε δημοσιονομική προσαρμογή και υπάρχουν τα διαθέσιμα δημοσιονομικά εργαλεία, οι καταβολές των οφειλόμενων ποσών στους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ και τους ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν ολοκληρώνονται;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να προχωρήσουν από τα αρμόδια υπουργεία επιτέλους οι καταβολές των οφειλόμενων ποσών στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ΑΡΗ, προκειμένου οι δικαιούχοι να μπορέσουν να βγουν από το οικονομικό τέλμα και να ανασάνουν οι ίδιοι και οικογένειές τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα