Σάββατο, 27/04/2024 | 16:28

Κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής»

293 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2024, 12:38 μμ | 0 σχόλια

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κουάρκ το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει 7 διηγήματα, 7 σκέψεις, 21 ποιήματα. Και μπόνους απλά μαθήματα ζωής για αρχάριους. 

Στις 7 ιστορίες των διηγημάτων ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στο όνειρο ενός λουλουδιού που ανοίγει τα πέταλα του μόνο με την αγάπη, στην απολογία ενός απόλυτα νομοταγή ληστή τράπεζας, στο στιγμιαίο έρωτα που διαρκεί όσο ένα περαστικό χάδι εντός ενός αστικού λεωφορείου, στα σχέδια να ρίξουμε τον άλλον σε έναν τάφο και τελικά πέφτουμε εμείς εκεί, στην πρόσκληση και πρόκληση της κλωνοποίησης των ανθρώπων με στόχο τον απόλυτο έλεγχο τους, σε ένα δείπνο με 13 άτομα που θα αφήσει πίσω του έναν γάμο και τρεις κηδείες και τελικά στον αόρατο εχθρό που μόνο με απέραντη αγάπη μπορείς να τον νικήσεις.

 Και 21 ποιήματα εμβόλιμα ανά τρία ανάμεσα στα διηγήματα και δίπλα από μια σκέψη, μια ατάκα. Κάπως μετέωρη, όπως μετέωρος είναι και ο τίτλος αυτού του βιβλίου. της σιωπής χωρίς πριν ή μετά. Χωρίς αρχή και χωρίς τέλος.

Και στο τέλος ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα ζωής για αρχάριους, αλλά με τρόπο ποιητικό…

Ένα βιβλίο της ζωής, από την ζωή. 

Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να προμηθεύονται το βιβλίο από την κ. Μάρθα   Καλκαβούρα εκδόσεις Αναγνωστήριο  τηλ 6976813533 και από τον κ. Αχιλλέα Σίμο  τηλ 2103830491

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1966 και έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Αθήνα. Από το 2011 ζει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Είναι δημοσιογράφος – εκδότης – συγγραφέας. Εκδίδει το περιοδικό Step και την εφημερίδα «Πολιτική», ενώ έχει και τα ενημερωτικά site paramythianews.gr – periodikostep.gr τα οποία είναι μέλη του Μητρώου online media.

Έχει συνεργαστεί με την Ελευθεροτυπία, το ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ της Ελευθεροτυπίας, το Μετρόραμα, την Ραδιοτηλεόραση, το Χωνί, τα περιοδικά ΜΕΤΡΟ – OUT – SMART.

Έκανε την επιμέλεια του περιοδικού «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» με τα πρακτικά της δίκης της 17Ν.

Επίσης συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΠΑΚΟΕ» και «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» καθώς και με την ιστοσελίδα Mediasoup.

Το καλοκαίρι του 2004 ανέβηκε από επαγγελματικό θίασο το θεατρικό έργο «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ» με δική του δραματουργική επεξεργασία, με θέμα την ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου, κάνοντας περιοδεία στην Λέσβο, στην Χίο και στην Λήμνο.

Το 1997 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΡΕΥΜΑΤΑ το διήγημα του «Το δείπνο»   

Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με πολιτική σάτιρα με τον τίτλο  «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» και με ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων.

Το 2021 εκδόθηκε στο συλλογικό βιβλίο «Το φως της Ηλιαχτίδας» το διήγημα του «Αόρατος εχθρός» από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα.

 

Το 1996 -1997  ήταν υπεύθυνος τηλεφωνικής επαφής με τους υποστηρικτές της Greenpeace και για ένα μικρό διάστημα με τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Το 2007 – 2008 συνεργάστηκε με την ΜΚΟ ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ως συντονιστής του Προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα