Κυριακή, 28/04/2024 | 14:31

Καθαρισμοί στον αρχαιολογικό χώρο του ‘Ορραον από την Περιφέρεια Ηπείρου

262 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/02/2024, 2:11 μμ | 0 σχόλια

Στον καθαρισμό του υπόλοιπου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου του Όρραον στο Δήμο Ζηρού θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και εγκρίνοντας για το σκοπό αυτό 24.800 ευρώ.
Από την αυτοψία που έγινε στο χώρο διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να καθαριστεί και ο υπόλοιπος χώρος του κάστρου προκειμένου αυτός να είναι πλήρως επισκέψιμος.
Ειδικότερα προβλέπεται κοπή δέντρων και θάμνων που θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας έτσι ώστε ο ξεχωριστός αυτός αρχαιολογικός χώρος να γίνει ευρύτερα γνωστός.
Η αρχαία ακρόπολη Όρραον βρίσκεται στα όρια των Νομών Πρέβεζας και Άρτας ανάμεσα από Γοργόμυλο και Αμμότοπο, από την περίοδο των Μολοσσών με περίοδο ίδρυσής της τον 4ο αιώνα π.Χ.
Οι ιδιωτικές λιθόκτιστες οικίες του Ορράου, περίπου εκατό, σπάνιας διατήρησης, σώζουν ενίοτε και τους τοίχους του άνω ορόφου ως τη στέγη, με τα παράθυρα, τις παραστάδες των θυρών και τις δοκοθήκες του άνω ορόφου. Πρόκειται για ευρύχωρα σπίτια, εμβαδού 270 m2 στον τύπο της αγροικίας, εξολοκλήρου λιθόκτιστα με ισοδομική τοιχοποιία από ντόπιο ασβεστόλιθο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα