Κυριακή, 28/04/2024 | 06:17

Ι. Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης : Με επιτυχία η ημερίδα Νεότητας και Κατηχητών & οι ομιλίες της Σχολής Γονέων

326 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/02/2024, 11:26 πμ | 0 σχόλια

Πλούσιο σε δράση και συμμετοχή κόσμου ήταν ο Σαββατοκύριακο για την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Συγκεκριμένα για 10η συνεχή χρονιά το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως πραγματοποίησε ημερίδα Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών με θέμα “Τα παιδιά και τα μάτια μας” στο Πνευματικό Κέντρο της Πρέβεζας.
Ο ψυχολόγος-συγγραφέας Ελευθέριος Ελευθεριάδης εισηγήθηκε το θέμα περιγράφοντας μέσα από την εμπειρία του την ψυχολογία των νέων της εποχής μας και γενικότερα του κόσμου που δημιουργείται στο σήμερα, ενώ οι ιερείς και τα λαϊκά στελέχη που συμμετέχουν στο κατηχητικό έργο των ενοριών τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους .
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις από διάφορες δραστηριότητες των ενοριών και του Γραφείου Νεότητας, ενώ ακολούθησε παράθεση γεύματος με την συμμετοχή του νεοσύστατου μουσικού συνόλου του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης.
Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν σε Φιλιππιάδα και Πρέβεζας αντίστοιχα ομιλίες στη Σχολή Γονέων από τον ψυχολόγο-συγγραφέα Ελευθέριο Ελευθεριάδη με θέμα : «Εγώ, εσύ και τα παιδιά μας».
Ο ομιλητής πρότεινε στα ζευγάρια να αφιερώνουν χρόνο στην μεταξύ τους επικοινωνία, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τα ίδια τα παιδιά να έχουν δίπλα τους γονείς τους αγαπημένους και σε αρμονία μεταξύ τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα