Κυριακή, 28/04/2024 | 06:56

Θανάσης Καββαδάς: 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στη Λευκάδα

680 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2024, 6:38 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στη Λευκάδα για συντήρηση δρόμων αντιπυρικής προστασίας και καθαρισμούς δασών – Ζήτησα ρυθμίσεις για τις εκκρεμότητες στους δασικούς χάρτες»

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Στάθη Σταθόπουλο, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη της διαδικασίας κατάρτισης των δασικών χαρτών και τα μέτρα πυροπροστασίας των δασών στο νομό.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα προστασίας δασών από πυρκαγιές, το οποίο έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο νομός Λευκάδας έχει συμπεριληφθεί στο «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών – Antinero III», στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, υπάρχει ανάδοχος και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση. Ο προϋπολογισμός για τη Διεύθυνση Δασών Λευκάδας είναι συνολικά 934.000 € με ΦΠΑ και περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης δρόμων αντιπυρικής προστασίας, ύψους 95.000 €, και καθαρισμούς δασικής βλάστησης, ύψους 837.000 €. Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα δάση Φρυνίου, Καλαμιτσίου, Αγίου Πέτρου και Καλάμου.

Αναφορικά με τους δασικούς χάρτες, ο Βουλευτής έθεσε μία σειρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με κυριότερο τους πολίτες που δήλωσαν πρόδηλα σφάλματα αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε. Η διαδικασία προέβλεπε ότι οι πολίτες αυτοί έπρεπε να πληρώσουν για να συνεχιστεί η εξέταση του αιτήματός τους στις Επιτροπές Αντιρρήσεων, πλην όμως περίπου 1.000 αιτήσεις μόνο στη Λευκάδα αυτήν τη στιγμή έχουν παγώσει διότι δεν καταβλήθηκε το αντίτιμο. Ζήτησε να βρεθεί λύση ώστε να εξεταστούν και αυτές οι περιπτώσεις, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα δώσει διέξοδο στους ιδιοκτήτες. 

Στη συνέχεια ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα των ιδιοκτητών που είτε ήταν στο εξωτερικό είτε για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό να καταθέσουν αίτηση για πρόδηλο σφάλμα, ζητώντας να τους δοθεί έστω εκ των υστέρων η δυνατότητα να εκκινήσουν τη διαδικασία και να κατοχυρώσουν τα γεωτεμάχιά τους. 

Ως προς την ανάγκη στελέχωσης του Δασαρχείου, για το οποίο έχει προκηρυχθεί η κάλυψη 2 θέσεων δασολόγων, ενημερώθηκε ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ βρίσκεται σε εξέλιξη και η πρόσληψή τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την κάλυψη μιας θέσης δασοπόνου. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα