Σάββατο, 27/04/2024 | 12:18

Θανάσης Καββαδάς: Αυτοψία, προμετρήσεις και εκπόνηση μελετών σε 5 σχολικά κτίρια της Λευκάδας

771 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/02/2024, 4:55 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Αυτοψία, προμετρήσεις και εκπόνηση μελετών σε 5 σχολικά κτίρια της Λευκάδας από τις Κτιριακές Υποδομές 

για βελτιώσεις σε εξωτερικούς χώρους»

 

Τεχνικό Κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών συνόδευσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σε 5 σχολικά κτίρια στα οποία πραγματοποιήθηκε αυτοψία προκειμένου να δρομολογηθούν εργασίες αναβάθμισης, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Στις επισκέψεις παρέστησαν επίσης διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. 

Ο Βουλευτής, μαζί με το κλιμάκιο, επισκέφθηκε αρχικά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, ανταποκρινόμενος σε σχετική έγγραφη έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του κτιρίου. Οι εργασίες που προγραμματίζονται αφορούν κυρίως την βελτίωση του γηπέδου και του προαύλιου χώρου. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το 7ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, το οποίο επίσης χρειάζεται βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου με επιστρώσεις και δάπεδο ασφαλείας, το Μουσικό Σχολείο, όπου θα γίνει μικρή τροποποίηση του γηπέδου, στεγανοποίηση αιθρίου και ελαιοχρωματισμός, το 3ο Δημοτικό Λευκάδας, όπου θα τοποθετηθεί προστατευτικό στέγαστρο και, τέλος, το παλιό σχολείο στο Φρύνι, όπου θα επισκευαστεί το γήπεδο μπάσκετ και τμήμα του προαύλιου χώρου. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε: 

«Πριν ενάμισι χρόνο ανέλαβα την πρωτοβουλία, μαζί με τις Κτιριακές Υποδομές, για να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση κάποιων σχολικών κτιρίων. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας τα είχαμε ήδη: οι εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Νυδριού και Λυγιάς, στο κτίριο πάνω από το οποίο στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Βλυχού και στο Δημοτικό Κατάστημα Καρυωτών έχουν ολοκληρωθεί, ενώ προχωρά ο διαγωνισμός για το παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρυάς και το κοινοτικό κατάστημα Πινακοχωρίου όπου πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά και άλλα σχολεία για τα οποία έχει γίνει προεργασία και δρομολογούνται επισκευές.

Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες που μου έχουν μεταφέρει και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί, συνεχίζουμε την προσπάθεια και με άλλα κτίρια σχολείων που παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα. Προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όχι μόνο στις σχολικές αίθουσες αλλά και στις αυλές των σχολείων μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα