Σάββατο, 27/04/2024 | 13:59

Θανάσης Καββαδάς: Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας

674 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/02/2024, 3:16 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας, προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ 

– Μέσα στο 2024 ξεκινά η κατασκευή του»

 

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο στην πορεία του διαγωνισμού για το Αστυνομικό Μέγαρο. 

Με δεδομένο ότι μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2023 έπρεπε να ολοκληρωθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιών, που θα οδηγήσουν εντέλει στην έναρξη των εργασιών. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιάνναρη, τις προηγούμενες ημέρες αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024. 

Επισημαίνεται ότι το έργο αφορά τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και την τεχνική διαχείριση του κτιρίου για 30 χρόνια, μέσω ΣΔΙΤ, εκ των οποίων τα 2 χρόνια αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη την περίοδο λειτουργίας. 

Το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας, συνολικού εμβαδού 2.924 τ.μ. μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, έχει προϋπολογισμό 5.200.000 ευρώ. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να κατασκευαστούν χώροι γραφείων, χώροι προσωρινής κράτησης, αποθήκες όπλων, καθώς και κυλικεία, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ενώ προβλέπεται και χώρος στάθμευσης

Σχετικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το Αστυνομικό Μέγαρο για την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας μπαίνει στην τελική ευθεία για να αρχίσει η κατασκευή. Μένουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και αμέσως μετά ξεκινά η υλοποίηση. Ήταν μία υπόσχεση που δώσαμε στον λευκαδίτικο λαό από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση και το επόμενο διάστημα θα την δούμε να γίνεται πράξη.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα