Κυριακή, 28/04/2024 | 07:59

Η Πρέβεζα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

368 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2024, 11:48 πμ | 0 σχόλια
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα-
Σε απευθείας μετάδοση οι Ιερές ακολουθίες από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζει η Πρέβεζα στις 10 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα Παρασκευή, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη σήμερα και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.
Αύριο Σάββατο ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων του Επισκόπου κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα συμμετέχει το χορευτικό του Δήμου και άγημα από την ΑΕΝ και την Πυροσβεστική.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας θα συνεχιστούν στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ στις 7:30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας μέσα από τη συχνότητά της 87,9 θα σας μεταδώσει απευθείας από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, τόσο τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό σήμερα Παρασκευή όσο και την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία αύριο Σάββατο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα