Σάββατο, 27/04/2024 | 22:49

Η ανακύκλωση με “αριθμούς” στο Δήμο Πρέβεζας

241 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/02/2024, 10:03 πμ | 0 σχόλια
Θα παρθούν πρωτοβουλίες για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών
Παρά την ανοδική πορεία της ανακύκλωσης στο Δήμο Πρέβεζας παρατηρούνται ακόμη φαινόμενα ρίψης κοινών σκουπιδιών στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Αυτό υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικού θέματος όπου παρατέθηκαν στοιχεία για το έτος 2023.
Σύμφωνα με αυτά ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων ανήλθε σε 12.300 τόνους και των ανακυκλώσιμων στους 2.500 τόνους με την “υποσημείωση” όμως της εναπόθεσης κάθε είδους σκουπιδιών στους κάδους ανακύκλωσης.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλους τους δήμους και θα επιχειρηθεί μέσα από μια ενημερωτική καμπάνια οι δημότες της περιοχής, να ενημερωθούν επακριβώς για τη χρήση των κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου μέσα σε αυτούς να καταλήγουν τα υλικά που πρέπει συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη μείωση του κόστους που συνεπάγεται η “διπλή” μεταφορά των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από το κέντρο διαλογής του Αγρινίου στο Καρβουνάρι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα