Τρίτη, 30/04/2024 | 00:25

Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές στις Ενορίες

395 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/02/2024, 12:51 μμ | 0 σχόλια

Παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης φορητοί υπολογιστές και εκτυπωτές, οι οποίοι περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ναών μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα, που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου “Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος”, που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.
Η παράδοση έγινε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Θεολόγο Αλεξανδράκη παρουσία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός δόθηκε πανελλαδικά σε 4.000 ενορίες και 106 Μητροπολιτικούς Κόμβους με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών.
Ο συντονιστής του προγράμματος για την Πρέβεζα Ιωάννης Θήλυζας πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πρέβεζας όσο και τον π.Θεολόγο Αλεξανδράκη και στο πρόσωπό του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Επεσήμανε ότι το έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς το προηγούμενο διάστημα αποτελώντας τον “προθάλαμο” για την διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο , τον διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και τους ιερείς, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι στην εκκλησία να προσανατολιστούμε προς την κατεύθυνση της ψηφιακής εποχής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα