Κυριακή, 28/04/2024 | 14:07

Δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση στην Πρέβεζα

399 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2024, 3:19 μμ | 0 σχόλια

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο παλιό ΚΤΕΛ της Πρέβεζας, με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών.
Στην κινητοποίηση δυναμικό “παρών” έδωσαν εργάτες δεκάδων κλάδων, αγρότες, φοιτητές και μαθητές. Οι εκπρόσωποι των σωματείων στις ομιλίες τους έκαναν ιδιαίτερη μνεία -πέραν των ζητημάτων των κλάδων τους- στην τραγωδία των Τεμπών, εκφράζοντας την απαίτηση για απονομή Δικαιοσύνης.


“Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” τόνισε στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ τους νομού Γιώργος Μισιρλής και σημείωσε πως συνεχίζουμε με πανελλαδικό μέτωπο αμφισβήτησης .
Στην πανεργατική απεργία συμμετείχαν και οι αγρότες της Πρέβεζας, οι οποίοι έφτασαν με τα τρακτέρ στη συγκέντρωση και στη συνέχεια συμμετείχαν στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό το θερμό χειροκρότημα των περαστικών.
Η ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε την γενική απεργία, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ακρίβεια κ.α.

ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα