Σάββατο, 27/04/2024 | 12:06

Ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2024, 1:21 μμ | 0 σχόλια

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών
στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: «Η συνδρομή των εθελοντών είναι ικανή να αποβεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό περιβάλλον»
Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης Κλιματικής Κρίσης η διαφύλαξη της ζωής του ανθρώπου, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος έχει καταστεί ένα έργο με μεγάλες προκλήσεις στο οποίο θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.
Ο Εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, άνευ προσωπικών αξιώσεων έχει στον πυρήνα του την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά σωτήριο μέσο. Οι Εθελοντές εντάσσονται στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και έχουν ως αποστολή τους την παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Για τον λόγο αυτό, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας δημιουργεί Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε: «Σε μία εποχή ολοένα αυξανόμενων φυσικών καταστροφών, η συνδρομή των εθελοντών είναι ικανή να αποβεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Έχουμε απόλυτη ανάγκη την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών ώστε όλοι μαζί σαν μία γροθιά να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά οποιεσδήποτε επικίνδυνες έκτακτες καταστάσεις»
Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας το οποίο θα οργανωθεί με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα αποτελείται από πολίτες 18 έως 65 ετών, κάτοικους της Π.Ε. Πρέβεζας και οι τομείς στους οποίους θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν είναι σε δράσεις:
πυροπροστασίας
τηλεπικοινωνιών
δασοπυρόσβεσης
ψυχολογικής υποστήριξης
αστικής πυρόσβεσης
ενημέρωσης και προειδοποίησης
πρώτων βοηθειών
μέριμνας πληγέντων
έρευνας και διάσωσης
μεταφορών
παροχής βοήθειας
οργάνωσης και λειτουργίας χώρων συγκέντρωσης

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν είναι:
Φωτοαντίγραφο διπλής όψεως Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Συμπληρωμένη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση τόπου μόνιμης κατοικίας.
Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στo Γραφείο της Αυτοτελούς Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας, Περδικάρη 8 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τη 13:00) έως 31-3-2024.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους εξής τρόπους:
Τηλ.Επικ: 2682089010, 2682089011, 2682362172
Email: cv.preveza@php.gov.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα