Σάββατο, 27/04/2024 | 21:23

Έλεγχοι τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων

386 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2024, 11:30 πμ | 0 σχόλια

Σε ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχωρά η Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων, κάνοντας πράξη τα όσα είχε αναγγείλει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της πόλης και την παραλίμνιο περιοχή και έφεραν άμεσα αποτελέσματα καθώς εντοπίστηκαν τρεις παραβάσεις.

Στόχος είναι οι έλεγχοι να συνεχιστούν αλλά και να επεκταθούν σε γειτονιές των Ιωαννίνων και κοινότητες του Δήμου με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία και αυτή με δικά της κλιμάκια ελέγχει το τελευταίο διάστημα αν τηρείται η νομοθεσία.

Η διαχείριση των αδέσποτων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων και ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για την άμβλυνση του προβλήματος.

Ωστόσο, ευθύνες υπάρχουν και στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων αφού η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων, είναι υποχρεωτική για τα ζώα τους, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία.

Στην βάση αυτή ο δήμος Ιωαννιτών καλεί τους δημότες που έχουν στην ιδιοκτησία τους δεσποζόμενα ζώα να τηρούν απαρέγκλιτα τα όσα ορίζει ο νόμος τόσο για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, όσο και για να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του οξυμένου προβλήματος των αδέσποτων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα