Κυριακή, 28/04/2024 | 21:19

Άγιος Χαράλαμπος: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας

538 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2024, 1:58 μμ | 0 σχόλια

Παρουσία πλήθος κόσμου και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.

Πλήθος πιστών, παρουσία των δύο βουλευτών του νομού Πρέβεζας Σπύρου Κυριάκη και Κώστα Μπάρκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του Θεματικού Αντιποεριφερειάρχη Αναστάσιου Δράκου, παρουσία ένστολων αρχών η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους  που το 1854 θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Ανήμερα της εορτής στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών, των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών της πόλης τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων  του Επισκόπου  κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.

Αμέσως ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο και στην παραλία της πόλης συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφέας  όπου συμμετείχε το χορευτικό του Δήμου και άγημα από την ΑΕΝ και την  Πυροσβεστική.

 

Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων  Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις  για τον Πολιούχο θα συνεχιστούν στις  5:30 το απόγευμα  του Σαββάτου όπου  θα  ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ  στις 7:30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα