Σάββατο, 24/02/2024 | 03:57

Στην “Πίτα του Ηπειρώτη” το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας

256 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2024, 6:30 μμ | 0 σχόλια

Στην “Πίτα του Ηπειρώτη” την κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα συμμετέχει το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας το οποίο θα συνοδεύει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός.

Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αφού είναι αφιερωμένη στα Μαρτυρικά Χωριά της Ηπείρου στα οποία εντάσσεται και η Κρυοπηγή της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την έκθεση “των γενομένων ζημιών εν γένει Ηπείρου” από την κήρυξη του πολέμου του 1940 μέχρι και την Απελευθέρωση που εκδόθηκε το 1987 στην Ήπειρο στους νομούς Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτης και Θεσπρωτίας κάηκαν συνολικά 12.978 σπίτια και εκτελέστηκαν 7.936 άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι. Αν στους αριθμούς προστεθούν και τα θύματα ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων στις 25 Μαρτίου του 1944 που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Ναζί, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μπιρκενάου τότε ο απολογισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η εκδήλωση θα αποτελέσει κραυγή θύμησης και ευγνωμοσύνης προς όλα τα θύματα του ναζισμού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα