Σάββατο, 27/07/2024 | 04:09

Κεφάλαιο και όνομα βαρύ σαν την ιστορία της Πρέβεζας-Καλό ταξίδι Σπύρο

4416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/02/2024, 11:23 πμ | 0 σχόλια

 

Το πρώτο πράγμα που πάντα θυμάσαι, είναι ένα πρόσωπο χαμογελαστό, γεμάτο καλοσύνη, ευγενικό και με πολλές γνώσεις.

Από οικογένεια άρρηκτα συνδεδμένη με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας, η φυγή του Σπύρου Τσόκα από τη ζωή σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στους δικούς του ανθρώπους.

Είχα την τύχη να τον συναντήσω πολλές φορές στη ζωή μου, λόγω και του γεγονότος ότι ο Πάνος είναι παιδικός μου φίλος και ειλικρινά ο Σπύρος Τσόκας υπήρξε πηγή θετικής ενέργειας. Τράβηξε ανηφοριές στη ζωή του δεν του ήρθαν όλα βολικά, έχασε νωρίς την αγαπημένη του σύζυγο και κάθε φορά προσπαθούσε να κρατηθεί όρθιος και να κρατήσει και τα παιδιά του όρθια τον Πάνο και τη Λίτσα.

Ο Σπύρος Τσόκας ήταν κεφάλαιο για την Πρέβεζα, ήταν από τους Πρεβεζάνους για τους οποίους μόνο περηφάνεια νιώθαμε και τον αγάπησε πολύ η Πρέβεζα γιατί το άξιζε!

Ακέραιος χαρακτήρας δεν έχει κανείς να του προσάψει το παραμικρό και βέβαια διέθετε αστείρευτο χιούμορ!

Μορφή του ιστορικού Σαϊτάν Παζάρ με το τυπογραφείο να είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο, η φυγή του από τη ζωή κάνει πιο φτωχό τον πολιτισμό στην περιοχή μας στον οποίον και δραστηριοποιήθηκε έντονα για πολλά χρόνια ο Σπύρος! Από την χορωδία “Ηχοχρώματα” μέχρι τη συμμετοχή του σε μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα και την αγάπη του για τις καντάδες!

 

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια, στην οικογένεια τους συγγενείς και τους οικείους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα και ώρα 3.30 μμ.

Καλό ταξίδι Σπύρο!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα