Δευτέρα, 26/02/2024 | 16:38

Εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας – Βράβευση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας

307 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/02/2024, 2:21 μμ | 0 σχόλια

Στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 30 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας που απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στο διαγωνισμό με θέμα “Ευγένεια στο διαδίκτυο”.
Ειδικότερα 17 μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Εφαρμογών Πληροφορικής του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με πολύ δημιουργική διάθεση με ευγένεια και σεβασμό συνεργάστηκαν και κέρδισαν. Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν υλικό σχετικό με τη σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο.
Μαθητές και μαθήτριες χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Ζωή Βλάχου και την Χρυσάνθη Μπάρκα, συνεργάστηκαν για την επιλογή και τη δημιουργία των γραφικών, χαρακτήρων και τη δομή, για τις συμβουλές ευγένειας, τους διαλόγους, την επιμέλεια των βίντεο αλλά και τη δημιουργία λογότυπου.
Στην εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γιάννης Κατσαρός, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο για την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και αντιμετώπισης του ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Η επικεφαλής του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Βιβή Φραγκοπούλου μίλησε στους μαθητές για το μήνυμα της Ημέρας και τις ενέργειες που προωθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξασφαλιστεί η προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.
Ο υπεύθυνος της Γραμμής βοήθειας Help-line.gr κ. Γιώργος Κορμάς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του να ζητάνε οι ανήλικοι βοήθεια αν κάτι τους συμβεί διαδικτυακά και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στηριχθούν οι μαθητές μέσω της γραμμής βοηθείας Help-line.gr και της ανοιχτής Γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr.
Οι παρευρισκόμενοι μαθητές μέσα από παιγνιώδεις δράσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ασφαλούς και ποιοτικής χρήσης του διαδικτύου.Την παράσταση έκλεψε ο διάλογος μαθητών με τις γνωστές ηθοποιούς Βάσω Λασκαράκη και Βάσια Γκολφινοπούλου.
Η κ. Λασκαράκη και η κ. Γκολφινοπούλου συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους μαθητές, εξηγώντας τους πως διαχειρίζονται οι ίδιες τα social media, τι προσέχουν σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν και έδωσαν συμβουλές στα παιδιά ώστε να απολαμβάνουν θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο.
Οι εκπρόσωποι της Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του ψηφιακού εγγραμματισμού έτσι ώστε να μπορούμε να αποφεύγουμε τις παγίδες του διαδικτύου και μίλησαν στους μαθητές για τις επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.
Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα