Παρασκευή, 03/05/2024 | 03:27

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας: Αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις καλλιεργητών

319 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/01/2024, 2:01 μμ | 0 σχόλια

Την πλήρη και άμεση αναθεώρηση του νομικού πλαισίου που διέπει τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών της περιοχής μας ζητά ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας.
Όπως υπογραμμίζει , την τελευταία διετία σημειώθηκαν 3 αλλεπάλληλες θεομηνίες (ανεμοθύελλες και χαλάζι) οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες θερμοκηπιακές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας.
Οι ζημιές αφορούσαν όχι μόνο τα υλικά κάλυψης αλλά και τον σκελετό των θερμοκηπίων και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σοβαρές και έφταναν μέχρι την ολοσχερή καταστροφή της εγκατάστασης. Παρότι υποβλήθηκαν περισσότερες από 100 συνολικά αιτήσεις αποζημίωσης, δύο χρόνια μετά δεν έχει λάβει κανείς χρήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς.
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας περιγράφει τα προσκόμματα και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που δημιουργούνται στην όλη διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση καταστρατηγείται το πνεύμα του θεσμού της κρατικής αρωγής που είναι να συνδράμει τις πληγείσες επιχειρήσεις για στοιχεία ενεργητικού που δεν είναι ασφαλισμένα.
Τέλος μιλά για πλήρη αποτυχία του όλου συστήματος, ζητώντας τη θέσπιση διαδικασιών που θα αποζημιώνουν ουσιαστικά και σύντομα τους άτυχους (όπως τους χαρακτηρίζει) δικαιούχους της κρατικής αρωγής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα